Hollywoodstjärnornas galna löner avslöjade

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:

Så mycket tjänar skådisarna egentligen

1 av 8
Sandra Bullock skrattar hela vägen till banken hon.

Det finns många Hollywoodstjärnor.

Men bara sex av dem kan kräva 20 miljoner dollar för att göra en film – och komma undan med det, enligt Hollywood Reporter.

Är du en av dem som sett ”Gravity”?

Då har Sandra Bullock 603 miljoner skäl att tacka dig – så många kronor har hon nämligen tjänat på filmen, enligt Hollywood Reporter.

Hon är en av sex skådespelare som branschtidningen skriver kan få 20 miljoner dollar – drygt 172 miljoner kronor – för en film.

Enligt tidningen är summan den magiska gränsen i det förlovade filmlandet och det var precis så mycket som Bullock fick för att spela huvudrollen i ”Gravity” (2013). sjufaldigt Oscarbelönade rymddramat från 2013.

Utöver den astronomiska grundlönen stod det i Bullocks avtal att hon även skulle få en femtedel av filmens intäkter.

”Pengar gör ingen lycklig”

De andra skådespelarna som finns med i ”20 miljoner dollar-klubben” är Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Robert Downey Jr., Denzel Washington och Angelina Jolie, skriver Hollywood Reporter.

Leonardo DiCaprio uppges vara den skådespelare som kan ta allra mest betalt. Hans grundlön för ”The wolf of Wall Street” var 215 miljoner kronor.

– Pengar är något som människor enkelt kan bli besatta av. Men jag tror inte att pengar gör någon lycklig över huvud taget, sa han i en intervju med brittiska Metro i fjol.

Publicerad: