”Jag har aldrig vunnit något förut i mitt liv”

FILM

Jublande glad Leo DiCaprio fick sitt första stora filmpris

NEW YORK

Leonardo DiCaprio var överlycklig efter Golden Globe-galan i går morse.

- Jag har aldrig vunnit någonting i hela mitt liv! jublade stjärnan.

Men han var extremt nära att förlora igen.

Foto: new york

Många av de utländska filmjournalisterna i Hollywood, som röstar fram Golden Globe-priserna, trodde att Don Cheadle vann kategorin bästa manliga skådespelare för "Hotell Rwanda", säger källor i juryn till Foxx News.

- Det var extremt jämnt. Jämnare än någonsin.

Spelar Howard Hughes

Det sägs att avgörandet kom först efter omröstningar eller rent av lottdragning.

Men vann gjorde Leonardo DiCaprio för rollen som miljardären och flygpionjären Howard Hughes i Martin Scorseses "The Aviator".

- Det känns fantastiskt. Jag har aldrig vunnit någonting förr i hela mitt liv, säger filmstjärnan.

Han har ändå medverkat i konstnärligt och/eller kommersiellt framgångsrika filmer som "Gilbert Grape", "Titanic","The Beach" och "Gangs of New York".

Skrev tacktal

- Jag är en mycket lycklig man nu, skrattar DiCaprio, 30.

Han hade skrivit ett tacktal.

- Ja, eftersom mamma sa åt mig att göra det. Men det var inte helt färdigt. Jag blev verkligen chockerad när de läste upp mitt namn, berättar han.

Leo hade dock kämpat hårt för att få priset. Inte bara genom att satsa allt under inspelningen utan också genom att fortsätta jobba efteråt.

Främst genom att gulla med juryn på olika festtillställningar, något som är närmast nödvändigt för att vinna Golden Globes eller Oscarsstatyetter i Hollywood.

Vid tacktalet avslutade DiCaprio, som blev kär i Thailand när han spelade i "The Beach" 1999, med att uppmana tv-tittare och kollegor att fortsätta skänka pengar till tsunamins över 150000 dödsoffer.

Lär missa sin Oscar

Om Golde Globe är en fingervising kommer Aviator-regissören Martin Scorsese inte att vinna bästa regi vid Oscarsgalan i år heller.

Trots alla mästerverk har han aldrig vunnit den kategorin. Clint Eastwood vann bästa regi för "Million dollar baby", medan "The Aviator" blev bästa dramatiska film.

Här är de tyngsta pristagarna

Läs mer

Fredrik Virtanen