Här gör Burt Reynolds comeback

Spelar åldrande filmstjärna i ny komedi

avStefan Hedmark

1 av 3 | Foto: A24
Chevy Chase har också en stor roll i ”The last movie star”.

TRAILER. Han var 1970-talets störste filmstjärna. Nu är det ett tag sedan vi hörde talas om Burt Reynolds, 82. Men han dyker snart upp på bio igen.

Comebacken sker i komedin ”The last movie star” där Burt Reynolds gör en roll han borde kunna spela i sömnen – den som åldrad och mer eller mindre bortglömd filmstjärna. Reynolds har inte pensionerat sig, men det är gott och väl tio år sedan vi såg honom i en större film.

Det är en märkt, utmärglad man vi ser hasa omkring med käpp i trailern, men det är tydligt att filmen vill att det här ska vara en berättelse om en visserligen sårbar person, men ändå någon som har ett vitalt, respektingivande förflutet.

Till stora delar ser det dock ut som ännu en bekant historia om ett udda par, två generationer som möts på ett osmidigt sätt men kanske lär sig tycka om varandra ändå.

Chevy Chase har en av rollerna; Ariel Winter från ”Modern family” spelar Reynolds ofrivilliga kompanjon.

Filmen visades på en filmfestival i New York redan för ett år sedan och hette då ”Dog years”. Uppenbarligen var någon missnöjd med titeln och kanske låter ”The last movie star” lite mer lockande.

Det är oklart när filmen har svensk biopremiär, men i USA sker det i mars.


Foto: Warner
Burt Reynolds på vildmarksäventyr i ”Den sista färden” (1972).

Burt Reynolds fem bästa filmer

  • ”Den sista färden” (1972)

  • ”Boogie nights” (1997)

  • ”Nu blåser vi snuten” (1977)

  • ”Benknäckargänget” (1974)

  • ”Ingen blåser Hooper” (1978)


ARTIKELN HANDLAR OM