Philip Seymour Hoffman död av misstänkt överdos

avErik Melin, Joakim Magné, Staffan Dickson, Anton Assarsson

FILM

Oscarsvinnaren Seymour Hoffman blev 46 år gammal Polisen misstänker överdos

1 av 38

Philip Seymour Hoffman hittades på söndagen död i sitt badrum, med en kanyl i armen.

Han misstänks ha dött av en överdos och polisen undersöker om han injicerat orent heroin.

– Det är ganska uppenbart att det handlar om en överdos. Kanylen satt fortfarande kvar i armen, säger en poliskälla till tidningen.

Den prisbelönade skådespelaren hittades i sin lägenhet på adressen 35 Bethune Street i området West Village på söndagseftermiddagen lokal tid, bekräftar New York-polisen.

Polisen misstänker enligt New York Times att Philip Seymour Hoffman dog av en överdos. Man undersöker också, enligt Fox News, om han kan ha fått i sig orent heroin.

Enligt New York Post hittades fem tomma papperskuvert i en soptunna, två till under sängen och ett på ett bord i lägenheten. Polisen hittade även en sotig sked i köket. Enligt Wall Street Journal misstänks i alla fall två av kuverten innehålla heroin, de rapporterar även att en kanyl hittats på platsen.

New York Post rapporterar att det stod "Ace of spades" på papperskuverten, enligt deras källor namnet på en typ av heroin som inte setts på gatorna sedan 2008 i stadsdelen Brooklyn. Några av kuverten hade hjärter ess tryckta som symbol.

Hittades i badrummet

Polisen ska undersöka det heroin som hittats och se om det överensstämmer med andra fall av överdoseringar. De försöker också ta reda på vilka droghandlare på Manhattan som säljer heroinet.

Enligt ett uttalande som polisen släppt hittade de Philip Seymour Hoffman livlös på badrumsgolvet i lägenheten. Han dödförklarades omgående.

Enligt Wall Street Journal hittades Philip Seymour Hoffman av sin vän, manusförfattaren David Katz, och ytterligare en person. David Katz är den som ska ha ringt nödnumret 911, vid halv tolv på förmiddagen lokal tid.

– Jag träffade honom förra veckan, då var han ren, sitt gamla jag. Jag trodde verkligen att det här kapitlet var över, säger David Katz till New York Times och berättar också att det var han som ringde nödsamtalet.

Flickvännen stoppad i dörren

Philip Seymour Hoffman ska senast ha setts i livet runt klockan åtta på lördagskvällen, lokal tid. På söndagsmorgonen skulle han hämta sina barn, men dök aldrig upp. Hans tidigare partner, Mimi O'Donnell, ska då ha blivit orolig och ringt David Katz som då begav sig till lägenheten.

Mimi O'Donnell ska, enligt New York Post, gråtandes ha försökt ta sig in lägenheten efter att hon fått dödsbeskedet. Polisen ska ha stoppat henne vid badrumsdörren.

Det har ryktats att Philip Seymour Hoffman och O'Donnell brutit upp sedan en tid, och Philip Seymour Hoffman därför hyrt lägenheten i West Village i oktober.

En granne beskriver Philip Seymour Hoffman som en "trasig själ" för New York Post.

– Han har inte sett ut att må bra den senaste tiden. Han bodde här nere länge och alla tyckte om honom, men alla visste också att han hade ett drogproblem.

"Vi är förkrossade"

Philip Seymour Hoffman lade så sent som i fjol in sig själv på ett behandlingshem för att bli av med sitt heroinmissbruk. Han hade 23 år tidigare kämpat med ett drogmissbruk, och börjat använda droger igen under det senaste året. Philip Seymour Hoffman berättade att återfallet började med receptbelagd medicin och slutade med att han snortade heroin. Efter tio dagar på behandlingshemmet checkade Seymour Hoffman ut.

Philip Seymour Hoffmans familj har kommit med ett uttalande, rapporterar New York Daily News.

– Vi är förkrossade över förlusten av vår älskade Phil och uppskattar den massiva kärlek och det stöd som vi fått av alla. Det här är en tragisk och plötslig förlust och vi ber er respektera vårt privatliv under sorgen.

Philip Seymour Hoffmans kropp har nu flyttats från lägenheten och ska enligt polisen obduceras under måndagen. Under dagen har krimtekniker samlat in bevis från lägenheten.

Hundratals sörjande samlades utanför lägenheten efter dödsbeskedet. Enligt New York Times fanns två av Philip Seymour Hoffmans vänner i samlingen, de omfamnade varandra och grät.

Philip Seymour Hoffman vann 2005 en Oscar i kategorin "bästa skådespelare" för sin insats i filmen "Capote".

Han blev 46 år gammal.