Rapaces super- kropp

FILM

Ligger i hårdträning inför ny filmroll

1 av 4
Mer muskler Ola Rapace bygger sin nya kropp för rollen som boxare i en ny svensk film som börjar spelas in tidigt nästa år.

Glöm den taniga kroppen i ”Tusenbröder”.

Här är bilderna på den nya Ola Rapace.

Inför rollen som boxare har skådespelaren gått upp tio kilo – i rena muskler.

Skådespelaren Ola Rapace, 36, ligger just nu i hårdträning inför sin kommande film där han porträtterar en svensk boxare.

Redan innan biopubliken intagit läktaren har han hunnit gå ett par ronder. Bland annat har Rapace sparrat mot forne stjärnboxaren George Scott och drillats av förbundstränaren Majid Jelili.

– Jag får hjälp med en massa sparring, och sen har jag en fystränare på Bosön, säger Ola Rapace.

Har gått upp 10 kilo

Att det skett en tydlig kroppslig förvandling ser man inte bara på kläderna, utan även på vågen, som markerar en viktuppgång på mer än tio kilo – i bara muskler.

Ola Rapace, som främst är känd från ”Wallander” och som Hoffa i SVT:s hyllade ”Tusenbröder”, har både huvudrollen och ett finger med i manusarbetet i filmen.

Hemligt projekt

Hemlighetsmakeriet är ännu stort kring satsningen, och vilka andra skådespelare som medverkar är inget som Ola Rapace vill gå ut med i dagsläget.

Men satsningen sätter samtidigt käppar i hjulen för skådespelaren.

I höst medverkar Rapace nämligen i föreställningen ”Den ömhet jag är värd” på Dramaten, där han gestaltar mannen i ett parförhållande kantat av missbruk.

– Den här tjackpundaren jag ska spela på Dramaten kan inte vara någon fitnesskille direkt, så nu går jag ner i vikt igen. Det blev lite konstig tajming. Men jag får åka lite jojo i vikten, säger han om krocken.

”Svensk film tråkig”

Filminspelningen inleds efter nyår. Att mycket arbete har ägnats åt förberedelser är tydligt, och Rapace understryker att det är något som krävs för att lyckas.

Efter ett par misslyckade år för svensk film kliver han upp i ringen för att försvara film-Sverige – som enligt honom själv har mycket arbete framför sig.

– Det är en återvändsgränd i svensk film som måste brytas. Just nu är det för jävligt tråkigt. Men jag tror att det är en ändring på gång, jag märker att det är fler och fler som har ledsnat.