DeGeneres eldar på hbtq-rykten i ”Hitta Doris”

FILM

Komikern om kommande storfilmen

1 av 4

Disneys första gaypar?

Och filmbolagets första transperson.

Nu eldar Ellen DeGeneres på hbtq-faktorn i kommande ”Hitta Doris”.

Disney-fans kräver Disneys första gaypar i kommande uppföljaren till ”Frost”. Men de hugande fick sitt lystmäte tidigare än så, ett lesbiskt par har pekats ut i trailern till kommande ”Nemo”-uppföljaren ”Hitta Doris”.

Ellen kommenterar

Trailern har hyllats stort sedan dess, nu kommenterar filmens storstjärna, Ellen DeGeneres, som gör rösten till den glömska fisken, saken.

– Jag vet inte om det är sant, om det är så, eller om hon bara har en dålig kort frisyr, skämtar hon.

– Men jag ska berätta en hemlighet för er, i filmen finns en Sting-Ray som blir en Sting-Rhonda, det är en trans-stingrocka i filmen, säger hon och skrattar.

Oprah som terapeut

DeGeneres har varit öppet homosexuell sedan 1997 och har varit en av hbtq-rörelsens mest synliga ikoner sedan hon kom ut i ”Oprah Winfrey Show”, för att sedan även komma ut i sin egen serie ”Ellen”, för sin terapeut spelad av just Oprah Winfrey. Hon då tillsammans med skådespelaren Anne Heche men är sedan 2008 gift med skådespelaren Portia de Rossi.

”Vuxna kommer dras till den”

Degeneres gjorde palettkirurgfisken Doris röst även i ”Hitta Nemo” från 2003 och hintar om att den kommande filmen, med svensk premiär 26 augusti utspelas i minst lika djupa brådvatten.

– Den är både mörkare och ljusare. Den är mer komplex och full av lager, det finns mer budskap i den. Det är fortfarande en barnfilm såklart, men jag tror att vuxna kommer att dras minst lika mycket, om inte mer, till filmen. Jag älskar att alla figurerna har sina mörker och att de alla går igenom sina kamper. Och att deras svagheter faktiskt blir deras styrkor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hbtq