Lill Lindfors karriär blir film

FILM

Firar 55 år som artist

1 av 3 | Foto: Lill Lindfors.

Ett filmteam kommer följa Lill Lindfors i sommar för att dokumentera hennes liv som artist.

Filmen ska summera hennes 55-åriga karriär.

– Det finns något overkligt i det. 55 år, det är ett liv, säger Lill Lindfors.

Lill Lindfors, 76, firar i år 55 år som artist. Det uppmärksammas av Svt som i höst kommer sända en dokumentär om sångerskan. Dokumentären som filmas i sommar och regisseras av Johan Asplund.

– Det känns roligt, jag har inte tänkt så mycket på det faktiskt. Men det känns naturligtvis roligt med den uppmärksamheten. Vi har ju inte gjort den än så vi får se vad det blir, säger Lill Lindfors.

Dokumentärfilmen ska summera hennes karriär och i sommar kommer filmteamet följa med henne på alla jobb hon gör. Intervjuer kommer varvas med berättelser från hennes liv som artist.

– Det kommer spelas in bit för bit i sommar när vi bland annat åker till Helsingfors. Det går ju inte att sammanfatta 55 år karriär, men man måste ju göra nånting av det, säger Lill Lindfors.

”Har skjutit på det”

Filmen har planerats länge men det är först nu hon känner att det finns tid till att göra den.

– Det har varit på gång länge men i ärlighetens namn så har jag skjutit på det. Jag har jobbat med så mycket annat. Tillslut sa jag okej, när jag firar 55 år som artist så måste vi göra det, och nu blir det av, säger Lill Lindfors.

Hon har inga planer på att sluta och tycker själv inte att 55 år som artist är något märkvärdigt.

– Det är ingenting man går runt och tänker på, det är en siffra bara, men det är en hög siffra. Jag tänker bara vidare till nästa konsert och nästa konsert. Det finns något overkligt i det också. 55 år, det är ett liv, säger Lill Lindfors.

Skiva på gång

Under våren har hon medverkat i Cabaret på Stadsteatern i Stockholm, där filmteamet redan spelat in några sekvenser. Under sommaren väntar konserter runt om i Skandinavien, bland annat med Sven Bertin Taube. Hon hoppas också på att få göra en till skiva.

– Den ska heta ”Sånger som aldrig kom med”, som är de sånger som aldrig kom med på skiva. Det skulle va kul att gå in i studion igen, säger Lill Lindfors.

ARTIKELN HANDLAR OM

Film