– Jag tror på skilsmässor

FILM

Bioaktuella Magdalena In de Betou om relationer – och nya filmen ”I nöd eller lust”

1 av 4 | Foto: Magdalena In de Betou.

I bröllopskomedin ”I nöd eller lust” spelar Magda­lena In de Betou ena halvan av ett kärlekspar på väg mot katastrof.

I verkligheten upp­manar hon människor att skilja sig mer.

– Jag tycker att man ska gifta sig och skilja sig mest hela tiden, säger skådespelerskan.

Syskonbråk, relationsproblem och annalkande skilsmässor.

I Kjell Sundvalls bio­aktuella komedi ”I nöd eller lust” avlöser relationsbråken varandra på ett bröllop mellan ett ungt par – där släkten visar sig vara värst.

I den stjärnspäckade rolllistan finns namn som Dan Ekborg, Adam Pålsson, Katarina Ewerlöf och Magdalena In de Betou.

”Okej, jag hatar dig”

Vad är det med bröllop som lockar fram så stora bråk?

– Väldigt många människor vill skylta med en snygg relation, och då blir det en press. På ett bröllop ska man visa upp sin fina relation inför alla. Det är fruktansvärt. Man ska kal­la sin partner för älskling när man egentligen bara känner ”din jävla fucking noob”, säger Magda­lena In de Betou, som spelar brudens moster och ena halvan av ett kärlekspar på väg att skiljas.

Magdalena har själv haft relationsproblem, och kämpat för att dölja dem i sociala sammanhang.

– Jag har absolut erfarenhet av att man ska hålla masken. Man tänker att ”okej, jag hatar dig, men nu ska vi på den här middagen, nu skärper vi oss”. Så tror jag att alla har haft det, säger hon.

Kris före vigseln

I ”I nöd eller lust” drabbas bröllopsparet Jenni och Gabriel av en allvarlig kris redan före vigselakten.

Dessutom grälar brudens föräldrar, spelade av Johan Ulveson och Katarina Ewerlöf, friskt under hela helgen. Komedin är full av karaktärer som kan få vem som helst att tvivla på äktenskapet.

Gift när hon var 21

Själv gifte sig Magdalena In de Betou redan som 21-åring. Hon skiljde sig senare – men ångrar inte sitt giftermål.

– Jag gifte mig när jag var ganska ung och ångrar inte en sekund av det. Jag tyckte det var jättecoolt och underbart. Det var härligt, vi fick barn och det var toppen. Jag ser det som en lycklig period, även om vi skiljde oss sedan, säger hon.

Tror du fortfarande på två­samhet?

– Ja, men det kanske inte behöver vara samma tvåsamhet livet ut. Jag tror på skilsmässor också. Jag tycker att man ska gifta sig och skilja sig mest hela tiden. Man ska inte vara så orolig. Räds inte gott folk, skilj er!

”I nöd eller lust” har undertiteln ”En oromantisk komedi”, och drar förhållanden och tvåsamhet till sin spets. Inte heller privat är Magdalena In de Betou särskilt romantisk.

– Jag är ganska pragmatisk. Men jag har kanske något romantiskt inom mig som jag vägrar släppa fram, eftersom jag vill vara så hårdhudad, säger hon.