”Den hårdaste rollen jag haft”

FILM

Stellan om de blodiga slagen i ”King Arthur”

DUBLIN

Beväpnad till tänderna och hårig till fotknölarna.

Stellan Skarsgård har ett tufft jobb som skurken Cedric i den hårdkokta storfilmen "King Arthur".

- Jag har aldrig gjort något så fysiskt krävande förr, säger han.

Foto: BYXORNA SPRACK Stellan Skarsgård berättar om de hårda prövningar och blodiga slag han genomlidit i rollen som skurken Cedric i "King Arthur", etta på Biotoppen just nu.

Han ser skräckinjagande ut, den svenske megastjärnan, då han kommer ångande över fältet med ett gigantiskt svärd i handen.

Skinnkläderna svänger tungt kring benen och med den enorma hårmanen är Stellan Skarsgård maskerad näst intill oigenkännlighet.

- Jag är lika hårig som Robin Williams, säger han och skrattar.

Blodigt slag

Luften dallrar i värmen. Ett öronbedövande vrål stiger mot himlen och en hord av hundratals krigare drabbar samman i ett blodigt fältslag på ängen utanför Wicklow, nära Dublin på Irland. Aftonbladet kastas nästan 2000 år bakåt i tiden under det exklusiva inspelningsbesöket av storfilmen "King Arthur".

Regissören Antoine Fuqua lär sticka svärdet genom de flesta gamla myter i sin alldeles egen tolkning av den gamla riddarsagan. Mer skit än romantik om man säger så. Mer riddaraction än saga.

I rollen som kung Arthur syns Clive Owen och den sköna, men här så tuffa och kaxiga, Guinevere spelas av Keira Knightley från "Pirates of the Carribean".

Men ingen action utan skurkar. Stellan Skarsgård spelar den störste av dem alla, saxaren Cedric.

- Först var jag skeptisk men regissören Antoine övertalade mig på telefon.

Det är rätt kul att få spela den onde även om vi inte direkt gräver i hans svåra barndom, det är ju inte riktigt den typen av film, säger han och blinkar lite bakom hårsvallet.

Inget djupare karaktärsporträtt alltså. Men nog så krävande ändå.

- Det här är den absolut mest fysiskt krävande roll jag någonsin gjort. Ett snedsteg och felvinklat svärd och du är kokt, säger Stellan och torkar svetten ur pannan.

Röda kalsonger

- Och kolla här! Jag slet sönder skinnbrallorna i senaste fighten.

Stellan skrevar ogenerat och blottar ett par röda kalsonger så de brittiska journalisterna blir skära om kinderna.

Inspelningen av filmen ”King Arthur”

Karin Lindstedt