Tunn uppföljare om skoningslös hämnare

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Uppdaterad:
Denzel Washingtom stormar in.
Foto: Foto: Glen Wilson/UIP
Denzel Washingtom stormar in.

Equalizer 2
Regi Antoine Fuqua, med Denzel Washington, Melissa Leo, Pedro Pascal, Ashton Sanders, Bill Pullman.

ACTION En tunn uppföljare. I första filmen spelar Denzel Washington en bokläsande omtänksam kafégäst som visar sig ha ett förflutet som världens mest hårtslående agent. Robert McCall! Tuffare än Bourne och Bond! Han misshandlar horder av skurkar när han ska hämnas en ung kvinna.
Nu varvar han livet som hämnare med att köra taxi hemma i Boston. När hans gamla chef Susan Plummer (Melissa Leo) utreder mordet på en CIA-agent i Bryssel sätter det igång en kedja händelser. Inledningen håller intresset vid liv en stund, men sedan blir det trist och fantasliöst. Dessutom är det slarvigt berättat.

Den alldeles för långa upplösningen liknar mer en krigsfilm när Robert McCall ska bekämpa de onda typerna en efter en i stormväder. Idén med de här filmerna är att få se väldigt elaka människor straffas och få stryk av oövervinnerlige McCall.
I en av sidohandlingarna hjälper han en ung manlig granne. Denne är på väg in i kriminella kretsar men uppmuntras att bejaka sin konstnärliga talang. Givetvis innebär det att smällar delas ut.
En uppfostrande actionfilm om en man som vill göra världen bättre genom att misshandla och mörda. Godhet som gör ont.

Publicerad:

LÄS VIDARE