Mejla

Stefan Hedmark

Mowgli kommer tillbaka – här är trailern

Disneybefriad "Djungelboken” i ny version

TRAILER. Nog kan vi ”Djungelboken”. I alla fall den version som Disney har lärt oss i både en tecknad klassiker från 60-talet och den senaste versionen från 2016.

Men nu är det dags att bekanta sig med en mörkare version av Rudyard Kiplings berättelse.

Här svänger det inte riktigt lika mycket, katten.

Det är hög risk för att ”Djungelboken” blir uttjatad. Det är ju bara två år sedan Disneys senaste version kom. Och även om den här filmen vill få oss att glömma Disney och ta oss tillbaka till Rudyard Kiplings ursprungliga skapelse så har även det gjorts förr.

Dock är det inget som har fastnat i våra medvetanden lika mycket som Disney-versionerna, så därför får vi ett nytt försök.

Det märks i den här trailern att det har lagts ner mycket ansträngning på att skapa en mörkare djungel och att kanske få till en Mowgli som har ett större djup än vi har sett förr.

Här blir det inga muntra melodier i djungeln med Baloo. Talande djur blir det dock, och liksom i filmen från 2016 är det mycket bekanta röster som döljer sig där bakom. Christian Bale är Bagheera, Cate Blanchett Kaa, Benedict Cumberbatch Shere Khan och Andy Serkis Baloo.

Den sistnämnde är ju en mästare i de här sammanhangen, en skådespelare som har gjort motion capture-teknologi till en konstform. Vi känner honom som Gollum i ”Sagan om ringen”-filmerna, King Kong i Peter Jacksons film från 2005 och Caesar i ”Apornas planet”-filmerna.

Baloo kommer han att fixa lätt och de andra skådespelarna kan alltid lära av mästaren. Det här blir också Serkis andra film som regissör, efter ”Breathe” (med Andrew Garfield) förra året.

”Mowgli” får svensk biopremiär den 19 oktober. Vad säger ni, är vi trötta på det här eller kommer det att kittla dödsskönt i kistan med mer ”Djungelboken”?

Publisert: