Mysiga 80-talsvibbar i spinoff till Transformers

Rick Astley får sig en känga i trailern för ”Bumblebee”

TRAILER. En spin-off till ”Transformers”-filmerna, är det verkligen något vi behöver?

Nä.

Men om det verkar vara ett charmpiller som dissar 80-talsfavoriten Rick Astley på ett roligt sätt då?

”Transformers”-filmerna har varit en pålitlig inkomstkälla för filmbolaget Paramount och regissören Michael Bay. Fem stycken har det blivit, de flesta (rättvist) sågade längs med fotknölarna.

Det har publiken struntat högaktningsfullt i, de har ändå investerat sina bioslantar i robotslagsmålen.

Att det skulle bli en spin-off kommer ju därför knappast som en överraskning. Fokus ligger på en av filmseriens mest älskade figurer, den gula, lite sött knasige roboten Bumblebee.

Men den första trailern visar att upplägget kanske blir annorlunda från de vanliga ”Transformers”-filmerna. Kanske blir det färre rallarsvingar bland skyskrapor och lite mer... hjärta och känsla?

”Bumblebee” utspelar sig 1987. Vi ser ett första möte mellan filmens huvudrollsinnehavare, en tonårstjej spelad av Hailee Steinfeld (”Pitch perfect”-filmerna), och den gula folkabubblan som döljer en varelse med högst mänskliga drag.

Hon försöker få honom att spela en kassett med Rick Astley. Det går inte så bra.

Samtidigt bjuder trailern på några snabba spänningsklipp, så det finns mer här än bara gullig 80-talsnostalgi. Det hjälper nog att det inte är Michael Bay som regisserar, utan Travis Knight som tidigare mest har arbetat med animation och senast gjorde den hyllade ”Kubo och de två strängarna” (2016).

I filmen ser vi även Martin Short och John Cena, som senast hade en stor roll i komedin ”Blockers”.

”Bumblebee” har svensk biopremiär den 4 januari.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln