Stormare blir Arnolds fiende

avJoni Nykänen

FILM

Svensken spelar mot Schwarzenegger i hans stora comebackfilm ”Last stand”

Foto: AP, MAGNUS LIAM KARLSSON
STORMÖTET Arnold Schwarzenegger lämnar politiken och gör filmcomeback mot Peter Stormare.

Först Lassgård – nu Arnold.

Peter Stormare har ännu ett hårt möte att se fram emot.

I höst gör han den intensiva actionrullen ”Last stand”.

Foto: AP
Liam Neeson.

Nöjesbladet kan bekräfta att hollywoodsvensken Peter Stormare, 58, kommer att spela mot Arnold Schwarzenegger i långfilmen ”Last stand”.

– Jag vill ogärna tala om mina kommande jobb. Efteråt är det lättare. Innan kan allt gå åt helvete, skriver Stormare i ett mejl till Nöjesbladet.

Är gängledare

Men hans agent i Europa, Håkan Krantz, intygar att Stormare skrivit på sitt kontrakt. För Stormares del drar inspelningen i gång redan den 18 oktober.

Svensken spelar en gängledare som hjälper banditer att undkomma rättvisan. Arnold Schwarzenegger spelar sheriffen Ray Owens med uppgiften att fånga in en kartelledare som är på rymmen. Stormare är kartelledarens högra hand, Burrell.

”Last stand” ser ut att bli Arnold Schwarzeneggers första huvudroll när han gör comeback efter sin skandalomsusade skilsmässa från Maria Shriver och tiden som guvernör.

Spelas in i Mexiko

Filmen, som utspelar sig vid gränsen till Mexiko, blir sydkoreanen Jee-woon Kims (”The good, the bad, the weird”) engelskspråkiga debut. Ett flertal scener kommer också att spelas in i just Mexiko.

Ursprungligen var det tänkt att Liam Neeson skulle spela rollen som sheriffen, men när han hoppade av tog Schwarzenegger över.

Gillar mörker

När Peter Stormare pratade om sina rollval, inför premiären av ”Jägarna 2”, berättade han om hur han lockas av mörka roller.

– Om man radar upp hundra aktörer i Stockholm och frågar om de vill spela Prins Vit eller Prins Svart, så tycker nog de flesta att det är svärtan som är intressant, säger han.

Det har gått rykten om att ”Last stand” är en västernfilm, men de stämmer inte. Senare uppgifter har visat att det snarare är en actionfilm i modern tid som har en västernaktig känsla.