– Alex har vuxit om mig i Hollywood

FILM

”Skarsgård är flera centimeter längre”, skämtar Joel Kinnaman

1 av 3 | Foto: ”Jobb på gång” Joel Kinnaman har redan planer för vad han ska göra efter säsong två av ”The killing” – men vad vill han inte berätta.

ANGERED. Han spelar in storfilm efter storfilm.

Men ser det inte som någon tävling mot Alexander Skarsgård om vem som är störste svensken i Hollywood.

– Nej, inte alls. ”Alex” är minst fem-sex centimeter längre än mig, och jag har redan slutat växa, säger Joel Kinnaman, 31.

Johan Falk-filmerna är inspelade och avklarade. Nyligen avslutades också hans roll i ”Snabba cash 2”. Och nästa månad sätter Joel Kinnaman igång med andra säsongen av ”The killing”.

– Det gäller att planera det väl. Nu ska jag till Los Angeles i två veckor och vila och jobba lite. Sen blir det ”The killing” i vinter.

”JW har åldrats”

Johan Falk, ”Snabba cash”-JW och ”The killing”, du verkar trivas i roller där du får chans att utveckla karaktären under en längre tid?

– Så är det ju. Det är kul och intressant att se vad som händer. I fallet med JW i ”Snabba cash” så har det gått tre år sen förra filmen, både jag och karaktären har åldrats, förändrats och mognat. Det går hand i hand.

Blir igenkänd på gatan

”Snabba cash” var ett stort genombrott för bland andra dig. Kan uppföljaren bli lika stor?

– Det blir ju inte samma nyhet som den första filmen, men jag tror verkligen att det kommer att bli minst samma succé. Alla var hungriga på en uppföljare. För min del så vet jag inte om det blir ytterligare ett genombrott, kan man få mer än ett? Det är lite skillnad nu, jag har redan gjort en del filmer som många människor har sett och det händer ofta att jag blir igenkänd på gatan.

Från november till februari väntar inspelning av ”The killing”. Och sen ytterligare jobb.

– Jo, det är en del på gång. Men det är inget jag kan säga något om nu.