Kikki får skruvad roll i ”Seanfrika”

FILM

”Det är ett sago-äventyr”

Foto: LADY KIKKI Kikki Danielsson spelar en divigare version av sig själv. ”Kläderna sitter som korvskinn och jag ska vara lite Lady Gaga-wannabe”, säger hon.

MAPUTO. Sean Banan leker med lejon, leoparder och krokodiler.

Och Kikki Danielsson gör saker som hon aldrig gjort förut – här är filmen ”Seanfrika”.

– Jag har brottats med en dvärg, säger hon.

Sean Banan har gjort låten ”Seanfrika”, en duett med Kikki Danielsson.

Av skivbolaget får de två uppdraget att åka till Afrika för att filma en musik­video. Under resans gång stöter de på en girig Dr Alban, en mängd farliga djur och en rasistisk ambassadör som spelas av Johannes Brost.

Där har du filmen ”Sean­frika”.

– Det är ett sagoäventyr det här, säger Kikki Danielsson, 59.

Trodde på blåsning

Själv trodde hon att det först var ett skämt när hon fick frågan.

– Jag trodde att det var ”Blåsningen” på TV3. De har varit på mig två gånger men jag har listat ut det för att jag är så misstänksam. Men det är roligt att bli erbjuden något sånt här helt annorlunda, säger hon.

Planen är att filmen ska ha premiär under sport­lovet. Biopubliken kommer att få se en Kikki Danielsson som de aldrig sett henne tidigare.

– Jag har brottats med en dvärg. Jag kämpade och slet och tog i allt jag orkade, och tänkte att han ska ner i sanden, men det gick inte. Jag är bara lycklig att träffa folk som är mindre än jag, det händer sällan, det brukar bara vara barn, säger hon och skrattar.

”Bred målgrupp”

Lukas Wojarski, producent på produktionsbolaget Happy Fiction, menar att en film som ”Seanfrika” aldrig tidigare har gjorts i Sverige.

– Det finns inga referenser i svensk film till det vi gör. Vi vill nå en bred målgrupp, ungdomar som vanligtvis tittar på amerikansk film, men som tycker att det här är sjukt roligt, säger han.