Oväntade skäl bakom stjärnornas skitfilmer

Det handlar inte bara om pengar för Nicolas Cage

Nicolas Cage (och bin!) i totalsågade ”The wicker man” (2006).

KRÖNIKA. En del filmstjärnor går igenom perioder där det känns som att de bara gör skit i utbyte mot betalning.

Men det kan löna sig på olika sätt. Fråga bara Michael Caine och Nicolas Cage.

I morgon är det biopremiär för ”The unbearable weight of massive talent”, en actionkomedi där Nicolas Cage spelar sig själv, en falnad Hollywoodstjärna som blir indragen i en galen historia med CIA-agenter.

Visst älskar vi skådespelare som har lite hälsosam självdistans. Cage är förstås van vid sågningar, med tanke på den enorma mängd av billiga thrillers och actionfilmer han har gjort. Men i en intervju nyligen förklarade han hur han tänkte när han gjorde de filmerna:

– Jag hittade scener som jag ville spela, ungefär som med ett rockalbum där det mesta kanske är skräp men där det finns en låt du vill spela. Arbetet som jag har gjort är ärligt, även om filmerna inte fungerade som en helhet.

Lorraine Gary och Michael Caine i ”Hajen 4” (1987).

Michael Caine tackade också ja till en hel del skräp. Lönen som han fick för den gräsliga ”Katastrofplats Houston” (1978), där mördarbin anfaller, bekostade ett hus till hans mamma.

Och den legendariskt usla ”Hajen 4” (1987)? Den gav Caine och hans familj ett nytt hem och dessutom hade de, enligt skådespelaren, en underbar tid tillsammans i Karibien under inspelningen. Med andra ord, inget han ångrar. Filmen har han aldrig känt ett behov av att se.

Många uttryckte ilska

Nyligen fick vi även veta att Bruce Willis pensionerar sig efter att ha drabbats av afasi, vilket påverkar hans kognitiva förmåga att göra fler filmer. Många uttryckte ilska över att stjärnan tycktes ha ”utnyttjats” av Hollywood för den extrema mängd av snabbproducerade skitfilmer han har gjort de senaste åren. Kanske var det så.

Men en annan möjlighet lyftes också på Twitter: visste Willis vartåt det barkade hän och bara ville tjäna så mycket pengar som möjligt åt sin familj innan det var för sent? Vi vet inte.

Pengar är viktigt. Men det kan även finnas djupt mänskliga och stimulerande skäl bakom vad som ser ut att vara autopilotinsatser för en skådespelare.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och Twitter för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS