Filmrecensioner

Trött Tim Roth turistar passivt i långsam väntan i Acapulco

Av: 

Jens Peterson

Tim Roth som Neil.
Tim Roth som Neil.

FILM

Betyg: 3 av 5 plus

Sundown

Regi Michel Franco, med Tim Roth, Charlotte Gainsbourg, Iazua Larios, Henry Goodman.

DRAMA ”Vad håller du på med? Vad vill du?!”

En kvinna skriker åt Neil (Tim Roth), men får inget svar. Även den som ser filmen får vänta på avslöjandet om varför Neil är som han är. Vi möter honom när han passiv men artigt leende semestrar på ett lyxhotell i Mexico. Något händer. De andra far hem till England. Neil blir kvar.

Han rör sig sömngångaraktigt i Acapulco. Dricker flaskor med öl på stranden, dricker flaskor med öl på hotellrummet, dricker flaskor med öl utanför närbutiken. Tittar på havet. Tittar på solen. Tar ett dopp.

Acapulco har stränder och höga klippor med våghalsiga unga män som dyker. Där finns beväpnade kriminella. Sådant spelar en roll i filmen, men Neil verkar för det mesta inte bry sig om någonting. Självupptagen. Saknar empati. Den enda gång han visar energi är när han har sex med en mycket yngre mexikanska som av oklar anledning fäster sig vid honom.

Vad är anledningen till Neils beteende? Regissören/manusförfattaren Michael Franco håller sitt berättande pokeransikte ända till finalen. När han till sist lägger korten på bordet är det inte den mest överraskande eller imponerande hand man sett.

Tim Roth är gåtfullt övertygande som milt leende turist i behov av en diagnos, men det är mycket väntan på vadå.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Att sparka Johnny Depp löser inte alla problem

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Charlotte Gainsbourg