Mejla

Stefan Hedmark

Första trailern för En komikers uppväxt

Exklusivt – här blir Jonas Gardells klassiker biofilm

FILM

FILMTRAILER. Han står på scenen och får dig att skratta.

Men vägen dit har varit plågsam.

En av Jonas Gardells mest populära berättelser blir film. Här ser du trailern för ”En komikers uppväxt” – först på Aftonbladet.

Det är Johan Rheborg som ikläder sig rollen som komikern Juha Lindström i bioversionen av Jonas Gardells roman ”En komikers uppväxt”. I trailern ser vi honom som en firad entertainer, men bakom kulisserna har han svårt att släppa sitt 70-tal, tiden då han växte upp i en småstad. Han var klassens clown, men den tidens mobbning dröjer sig kvar hos den vuxne Juha.

Boken gavs ut 1992 och blev en hyllad framgång. 2000 delades den ut till alla åttondeklassare, som Aftonbladet då berättade. SVT gjorde även en miniserie av boken samma år som den publicerades, då med Björn Kjellman som den vuxne komikern och David Boati (numera journalist) som den yngre Juha.

När det nu är dags att se en ny version av ”En komikers uppväxt” har Gardell själv skrivit manus. Regisserar gör Rojda Sekersöz, vinnare av en Guldbagge 2018 som årets nykomling för dramat ”Dröm vidare”.

13-årige Loke Hellberg spelar den yngre Juha och rollistan har en del bekanta ansikten – Jakob Eklund (som faktiskt också hade en roll i miniserien), Ulla Skoog, Klara Zimmergren, Fredrik Hallgren och Maria Sid.

Vi kan nog förvänta oss en hel del plågsamma scener från 70-talet, skratt som fastnar i halsen. Ulla Skoog dominerar under ett typiskt tillfälle i trailern där en överviktig kille ska hånas vid plinten.

”En komikers uppväxt” har biopremiär den 11 oktober.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Uppvakta mamma med en fantastisk bukett på Mors dag! Extra lyxig gåva fylld med belgiska praliner.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

Av: 

Stefan Hedmark

Publisert:

LÄS VIDARE

Experterna: De vinner pris ikväll

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Johan Rheborg

Rojda Sekersöz

Jonas Gardell

Ulla Skoog

Fredrik Hallgren