Netflix

Ömsint och vemodig invandrarupplevelse

Missa inte ”Tigertail” på Netflix

Av: 

Karolina Fjellborg

”Tigertail”.
”Tigertail”.

FILM

FILMRECENSION I den strida strömmen av nya Netflix-filmer dyker då och då en riktig pärla upp. Alan Yangs ”Tigertail” är just en sådan.

Betyg: 4 av 5 plus
Tigertail
Regi Alan Yang, med Tzi Ma, Christine Ko, Hong-Chi Lee, Fiona Fu, Kunjue Li.


DRAMA 2016 vann Alan Yang, tillsammans med Aziz Ansari, en Emmy för manuset till ett avsnitt av Netflix-serien ”Master of none”, där huvudpersonen och hans kompis diskuterar den både komiska och skuldfyllda klyftan mellan deras invandrade föräldrars erfarenheter och deras egna, som födda och uppvuxna i USA.
Nu spinner han vidare på den tanken, i ömsinta, lågmälda och vemodiga ”Tigertail”, som inte är självbiografisk men personlig, delvis inspirerad av hans egen familj.
Handlingen spänner över flera decennier och växlar mellan Taiwan och New York, och kretsar kring Grover, som i ung ålder lämnade både sitt hemland och den stora kärleken för att, efter att ha ingått ett arrangerat äktenskap, söka nya möjligheter i USA.
Nu ser han, ensam och tillknäppt, tillbaka på sitt liv och det som blev fel, samtidigt som han närmar sig den vuxna dotter han aldrig klarat av att bygga någon vidare relation med.
En enkel men berörande och egen film.


”Tigertail” har premiär på Netflix den 10 april.

ANNONS EXTERN LÄNK

En liten gåva ger stort hopp – skicka ett blombud och stötta Rosa bandet här

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

Fullt med dokumentärer om sport – här är guide till streamingpärlorna

ÄMNEN I ARTIKELN

Netflix

Filmrecensioner

Aziz Ansari

Taiwan