Lisa Aschan

Krystad svensk komedi kring mammarollen

Av: 

Jens Peterson

Niki (Sanna Sunqvist) pratar med Siri. Och tvättar håret.
Niki (Sanna Sunqvist) pratar med Siri. Och tvättar håret.

FILM

Betyg: 3 av 5 plus

Ring mamma

Regi Lisa Aschan, med Sanna Sundqvist, Alexander Karim, Nina Gunke, Eric Ericson,  Evin Ahmad, Jonatan Rodriguez.

KOMEDI Vi kommer in mitt i.
Mitt i en ovanlig sexscen. Mitt i livet för Niki (Sanna Sundqvist) som är kring 30 år och gymnastiklärare för mellanstadiet. Vi får veta mer om hennes fantasifulla sexliv med olika älskare. Gymnastikläraren är mycket vig. Snart dras vi in i den dåliga relationen med modern (Nina Gunke) som bor i fin villa nära havet i Göteborg.
Men vi får inte hela bilden. ”Ring mamma” har några komiska scener, mycket smärta och flera frågetecken. Centrum cirklar kring det trasiga förhållandet med Nikis mamma Sofia (Nina Gunke), som är konstigt skriven i manus och beter sig mycket märkligt. Vi förstår inte varför modern har så svårt för den charmiga Niki. Som är ett stöd för 14-åriga brorsdottern Liv.
Skruvat, ibland krystat, manus av Lisa Aschan, snyggt foto av Linda Wassberg. Sanna Sundquist är mycket sevärd i huvudrollen. Cecilia Forss och Björn Gustafsson är med i filmens roligaste scen.
Niki och hennes vänner funderar på hur det skulle vara att få barn. Några vill ha hjälp med befruktning, någon blir oplanerat gravid. Allvarlig sjukdom lägger tidigt sin skugga.
Vi får följa med på vaxning av underlivet och se spyor i ansikte. Mycket kropp. Lite själ. Något har hänt mellan mor och dotter. Hur blev det som det blev? Vi som tittar får gissa.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Lisa Aschan

Sanna Sundqvist

Filmrecensioner