Zack Snyder

World War ZZZZZZZ

”Army of the dead” – sövande zombieaction

Av: 

Emma Gray Munthe

”Army of the dead”

Foto: NETFLIX

FILM

Betyg: 1 av 5 plus

Army of the dead

Regi Zack Snyder, med Dave Bautista, Ella Purnell, Omari Hardwick

FILMRECENSION Zombieaction möter kuppfilm när ett gäng legosoldater ska genomföra en kupp i Las Vegas.

ACTION När ett nygift par i en ölburk på snöre-skramlande bil är distraherade av ett blowjob krockar de med en militärkonvoj där en av förarna är distraherad av att diskutera vad det kan vara för något hemligt de har i frakten. Den spelartade lasten tar sig ut ur lastbilsvraket, zombieutbrottet har börjat. 

Under förtexterna rusar Elvis-imitatör- och showzombies fram i Las Vegas, nakna bröst gungar, det skjuts och motorsågas och kroppsklegg glimten i ögat-sprutar tills man lyckas mura in stad och utbrott. Sedan börjar filmen på riktigt: legosoldater ska in i zonen för att genomföra en jättekupp. Ett snabbt in- och utjobb enligt beställaren. Om man med snabbt in- och utjobb menar slåss mot till exempel zombietigrar i en för lång film, ja. Annars, nej. 

Om de som stått bakom "Army of the dead" var genrefantaster som gjort mesta möjliga av en minimal budget hade de verkligen imponerat, men det hade fortfarande varit mest illa spelat pojktrams, en liten del oengagerande drama, halvhjärtad USA-kritik och en (1) kittligt otäck scen. Men det är Zack Snyder som genomfört ett projekt han velat göra i mer än 10 år och han har haft 90 miljoner dollar att leka med. Att det här är vad han ville göra och så här slutresultatet blev och ser ut är nästan svårt att ta in.
Visas på Netflix.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Zack Snyder

Filmrecensioner

Film

Netflix