James Corden i ny musikal med Meryl Streep

Ann Edliden/TT

Publicerad 2020-12-09

Förra året var han med i kritikernas hatfest "Cats". Nu medverkar James Corden i ännu en musikal, den här gången med hbtq-tema – och Meryl Streep och Nicole Kidman som motspelare.

Journalister från olika delar av världen är uppkopplade i ett Zoom-möte med skådespelarna i "The prom". Det är en stjärnspäckad ensemble och James Corden och Jo Ellen Pellman får svara på frågor tillsammans.

Han, en välkänd pratshowvärd och skådespelare som har gjort flera stora filmroller. Hon, en okänd nykomling som nyligen har slutat på college och till synes från ingenstans fått den största rollen i Netflix nya stora musikalsatsning.

Till TT säger Jo Ellen Pellman att det var omtumlande att direkt kastas in i hetluften.

– Jag var starstruck av alla. Min första dag fick jag repa med Nicole Kidman för vårt Bob Fosse-inspirerade nummer och vi kastade oss in i det. Jag var så imponerad av henne men jag var också tvungen att göra mitt bästa eftersom det ändå är en jobbsituation.

"Meryl stannade"

James Corden berättar att inspelningarna föregicks av sex veckors repetitioner, då i stort sett alla skådespelare var på plats och lärde känna varandra.

– Vissa stora filmstjärnor på inspelningar har en tendens att försvinna i väg så fort kameran slås av, till sina privata trailers, men Meryl stannade kvar på inspelningen och det innebar att alla andra också stannade kvar, för alla ville vara där hon är. Det blev en jättemysig miljö och jag tror att vi alla tyckte att det blev en speciell stämning. Det kändes så glatt och jag tror att det beror mycket på Meryl och hennes sätt, säger han.

Även Jo Ellen Pellman var imponerad av den trefaldiga Oscarsvinnaren Streep, men säger sig samtidigt ha varit minst lika nöjd med att få vara i Cordens närhet.

– James har en förmåga att se varje enskild person. Han bryr sig om att alla mår bra. Det känns som att vi har fått ett speciellt band. När jag pratar med James så vet jag att han verkligen lyssnar, säger hon.

Baserad på Broadwaymusikal

"The prom" handlar om high school-eleven Emma (Pellman) som hindras från att gå på avslutningsbalen med sin flickvän av en nitisk ordförande i skolans föräldraförening. Samtidigt har storsatsningen "Eleanor!" om Eleanor Roosevelts liv misslyckats på Broadway och huvudrollsinnehavarna Dee Dee Allen (Streep) och Barry Glickman (Corden) anklagas av recensenterna för att vara narcissister.

För att motbevisa påståendet tar sig de två divorna an ett hjärtevärmande projekt. De bestämmer sig för att bege sig till Indiana och få föräldraföreningen att ändra sig när det gäller samkönade baldejter.

Regissören Ryan Murphy såg originaluppsättningen på Broadway 2018 och ville ta den nyskrivna musikalen till Netflix.

– Murphy växte upp i en liknande småstad i Ohio, inte långt från där filmen utspelar sig. Han gick och såg musikalen och såg sig själv reflekteras på scenen. Emma är en tjej som inte får gå på balen på grund av sin sexuella läggning. Murphy gick inte heller på sin bal. När han flyttade till Hollywood fick han uppmaningen "Skriv inte in homosexuella rollfigurer i dina manus". Det låter som att det är längesen, men det är verkligen inte det, säger James Corden.

Inkluderande film

Corden prisar Ryan Murphys (känd för att ha regisserat bland annat "Glee", "American horror story" och "Scream queens") engagemang.

– Ryan guidade mig genom varje steg i processen, både som vän och regissör. Ryan är alltid noga med exakt vilken film han vill göra och han var väldigt mån om att göra en film som inte exkluderar någon. Ungdomar ska kunna se den med sina föräldrar och föräldrarna kan se den med sina föräldrar.

"The prom" premiärvisas på Netflix 11 december.

Rättat: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om premiärdatumet.

ANNONS