”Ove” favorit inför Oscarsgalan

avJakob Meijer

1 av 2 | Foto: NORDISK FILM
”En man som heter Ove”

Det är bara att börja öva på tacktalet för gänget bakom ”En man som heter Ove”.

Ska man tro amerikanska Variety tar de hem en statyett på söndagens Oscarsgala.

I experten Kristopher Tapleys slutgiltiga Oscars-tippning så lyfter han fram ”En man som heter Ove” som favorit i kategorin Bästa utländska film.

Detta trots att ”The Salesman” lär få en del sympatiröster på grund av inreseförbudet till USA som stoppar iranske regissören Asghar Farhadi från att närvara på galan, skriver Kristopher Tapley.

Love Larson och Eva von Bahr som är nominerade för andra året i rad för Bästa smink, den här gången för sin insats i ”En man som heter Ove”, blir dock utan en statyett, om man ska tro Varietys expert.

Tredje gången gillt för Rolf Lassgård

För huvudrollsinnehavaren Rolf Lassgård ser det alltså ut att bli tredje gången gillt. Lassgård har tidigare synts i Oscarsnominerade filmerna ”Under solen” och ”Efter bröllopet”.

Till söndagens gala såg det ett tag ut som att Lassgård inte skulle få gå, då biljetterna i stället tilldelats filmens två producenter, samt regissören Hannes Holm och hans fru Malin Holm.

– Det här fick jag veta för några veckor sedan, jag gick ju fullständigt i taket. Jag är känd för att vara snäll, men när jag blir arg så blir jag jävligt arg, har Rolf Lassgård tidigare sagt till Nöjesbladet.

Skådespelaren räddades dock av paret Love Larson och Eva von Bahr som hade en biljett över.

Oscarsgalan går av stapeln 26 februari och direktsänds på Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM