Filmrecensioner

Forcerat äventyr för små barn utan några större krav

Av: 

Karolina Fjellborg

”Ella Bella bingo”.
”Ella Bella bingo”.

FILM

FILMRECENSION När tv-serien ”Ella Bella bingo” tar steget ut på bioduken är det med ett färgglatt och pedagogiskt, men också lite tillgjort äventyr med låga insatser.

Betyg: 2 av 5 plus
Ella Bella bingo
Regi Frank Mosvold och Atle Solberg Blakseth, med svenska röster av Benthe Börjesson Liebert, Adil Backman, Hannes Duberg.


FAMILJEFILM Den animerade norska tv-serien ”Ella Bella bingo” (”Elleville Elfrid”) har ynglat av sig i en långfilm, som även den vänder sig till de mindre barnen, men har en modernare och mer påkostad visuell stil.
Ella Bella är en glad och kreativ tjej som bor i harmoniska Soltoppen och ropar ”bingo!” varje gång hon får en bra idé. I dag kommer hon på att hon ska ställa till med en cirkus för hela grannskapet, och att hon och bästisen Henrik ska göra ett trollerinummer. Men plötsligt dyker den nye, coole killen Johnny, som är världsvan och har föräldrar som ger honom dyra grejer (i stället för tid), upp i kvarteret och rubbar ordningen.
Johnny och Henrik vill leka med varandra, och Bella blir så svartsjuk att Henrik rymmer.
Nu måste Bella och Johnny samarbeta för att hitta Henrik och rädda cirkusen, och till hjälp har de några lustiga vuxna och skojiga djur.
Sensmoralen är tydlig och fin, men det finns något forcerat över röster och repliker som snabbt blir jobbigt, och den Pixar-inspirerade men lite personlighetsbefriade animationen gör inte direkt figurerna några tjänster.


”Ella Bella bingo” har biopremiär den 27 mars.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Tidernas bästa och värsta presidenter på film och i tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner