Stefan Hedmark

Alicia Vikander i japanskt mysterium

Första trailern för Ridley Scott-producerad Netflixfilm

FILMTRAILER. Alicia Vikander fortsätter att vidga sina vyer.

I november blir hon misstänkt för mord i Tokyo.

Här är trailern för Netflix-thrillern ”Earthquake bird”.

”Jordskalvsfågeln” heter den på svenska, Susanna Jones hyllade roman som kom ut 2001 och uppmärksammades för sin skildring av Japan och kvinnlig sexualitet. Men ett mysterium innehåller den också.

Vikander spelar Lucy, en ung kvinna som bor i Tokyo och lär känna två personer – en japansk fotograf (Naoki Kobayashi) och en annan ung kvinna, Lily (Riley Keough). Det är Lilys försvinnande som är mysteriet i filmen. Trailern gör klart att Lucy blir attraherad av fotografen och kanske är det ett mörkt triangeldrama som utspelas mellan de tre.

Vi får så klart inte veta så mycket om vad som händer. Trailern försöker bygga upp en suggestiv stämning... och lyckas väl sådär? Vi får hoppas att storyn innehåller mer dramatik när filmen väl kommer.

Ridley Scott producerar ”Earthquake bird”. Regisserar gör Wash Westmoreland, som nog är mest känd för alzheimerdramat ”Still Alice” som gav Julianne Moore en Oscar.

Själv vill jag rekommendera en annan film av Westmoreland, det feministiska 1800-talsdramat ”Colette” (2018) med Keira Knightley.

”Earthquake bird” har premiär på Netflix den 15 november.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE