Rapace och Martina Haag spelar in kärlekskomedi

Lappland nästa för Martina Haag.

Där möter hon en svårflörtad renskötare som spelas av Ola Rapace.

– Han är en av Sveriges bästa skådisar, säger Martina Haag.

Nöjesbladet kan avslöja att Martina Haag och Ola Rapace möts på vita duken i den kommande kärlekskomedin "Glada hälsningar från Missångerträsk", som regisseras av guldbaggevinnaren Lisa Siwe ("I taket lyser stjärnorna").

Inspelningen börjar nu och äger rum under våren och sommaren i trakterna kring Jokkmokk och i Stockholm.

”Jag är glad”

Rapace gör sin första romantiska komedi i rollen som renskötaren Jocke.

– Jag är glad att han ville vara med i filmen, för jag tycker att han är en av Sveriges absolut bästa skådisar, skriver Haag i ett mejl till Nöjesbladet.

Även Bert-Åke Varg, Henrik Norlén och Sofia Ledarp gör roller. Haag har skrivit manuset tillsammans med Lars "Vasa" Johansson efter hennes roman med samma titel.

– Det är ju väldigt lätt för mig att skriva repliker, för jag har levt med de här karaktärerna i flera år. Så för mig är de nästan levande på riktigt. Och det är roligt att se dem komma till liv nu under filminspelningen, säger hon.

Utgår från sig själv

Nadja (Haag) är singel i storstan medan systern Lotta bildat familj i Norrland och skaffat barn. Men den biologiska klockan tickar och Nadja är beredd på att göra nästan vad som helst för att få adoptera ett barn. När adoptionsreglerna ändras inser Nadja att hon har 30 dagar på sig att hitta en kille som vill ställa upp på kort varsel.

Hon åker till Norrbotten med förhoppningen att lyckas.

– Jag utgår alltid mycket från mig själv när jag skriver mina böcker. Och Missångerträsk kom till med grund från mitt eget "stressad stockholmstjej hamnar plötsligt väldigt långt utanför tullarna".

Filmen är producerad av bland annat Yellow bird och TV4.

Publisert: