Meryl Streep höll bejublat tal för Hillary Clinton

FILM

”Hundra år efter att kvinnor fick rösträtt är ni med och skapar historia”

1 av 3 | Foto: Meryl Streep.

Den Oscarsbelönade skådespelaren Meryl Streep intog scenen med ett glädjevrål på Demokraternas konvent i natt, där Hillary Clinton valdes till partiets presidentkandidat.

Hon höll sedan ett tal där kvinnliga föregångare och pionjärer som Amilia Earheart, Rosa Parks, Madeleine Albright, Eleanor Roosevelt nämndes.

"De här kvinnorna har något gemensamt. De var intelligenta, de hade mod i sina hjärtan och brann för sin sak. De har format nya vägar för andra att följa. Det är Hillary. Det är Amerika. Hundra år efter att kvinnor fick rösträtt är ni med och skapar historia", sade Streep till publikens jubel.

På plats fanns även Lena Dunham, America Ferrera, Elizabeth Banks, Debra Messing och Alicia Keys. Den senare framförde bland annat "Superwoman" från sitt 2009-album "As I am".

Hollywood i anti-Trump-kampanj

Över hundra skådespelare och artister, från Lena Dunham till Moby, har skrivit under ett upprop mot vad de kallar "en hatisk ideologi" från republikanernas presidentkandidat Donald Trump.

I brevet som lagts upp på nätet under hashtaggen #UnitedAgainstHate skriver de att Trump "vill ta landet tillbaka till en tid då rädsla ursäktade våld, när girighet eldade på diskriminering och staten instiftade lagar mot marginaliserade grupper på grund av fördomar".

Bland dem som skrivit under finns utöver Dunham och Moby även Julianne Moore, Mark Ruffalo, Patricia Arquette, Bryan Cranston, Jane Fonda och Woody Harrelson.

Här är hela listan (obs! Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM