Maffiapartnern anklagar Seagal

FILM

NEW YORK

Steven Seagals förre partner Julius Nasso är en av 17 maffiamedlemmar åtalade för att ha pressat actionstjärnan på 1, 5 miljon kr per film ”i beskydd”.

Nasso hävdar att

Seagal angav honom till FBI som hämnd.

Foto: Skådespelarens förra vapendragare, Nasso, hävdar att Seagal angav honom för FBI.

Julius R. Nasso och Seagal möttes 1987 och producerade en lång rad framgångsrika b-filmer tillsammans. De var som bröder, skriver Los Angeles Times.

Men 1994 började samarbetet gnissla, när Seagal regidebuterade med filmen ”On deadly ground”. Filmen gick bra men Seagal fick kritik för att han gav sig själv ett tio minuter långt rädda-miljön-tal.

Stämde Seagal

I en stämning klagade Nasso över att actionstjärnan hamnat i händerna på ”en buddistisk andlig rådgivare och en hemlig och oortodox tibetansk sekt” och inte ville göra vissa typer av filmer.

I mars i år stämde Nasso Seagal på uteblivna pengar.

Den 4 juni greps Nasso av FBI-agenter, anklagad för att ha försökt pressa pengar av Seagal tillsammans med 16 personer inom maffiafamiljen Gambrino i New York.

– Tror du att det var en slump att det hände just då? säger Nassos advokat Robert J. Hantman som menar att Seagal velat hämnas på Nasso genom FBI.

Släppt mot borgen

Men FBI hävdar att de kom utpressningen på spåret av en slump när de spårade andra Gambrino-brott.

Nasso är nu släppt mot en borgen på 15 miljoner kronor i väntan på rättegång.

– Såna här saker gör dig bara större därborta, säger Nasso som planerar att fortsätta sin producent-karriär i Hollywood.

Fredrik Virtanen