Mejla

Stefan Hedmark

Här gör Nalle Puh comeback på bio

Ewan McGregor spelar en vuxen Christoffer Robin

TRAILER. Det är mycket Nalle Puh nu. Filmen om nallens skapare, A A Milne, går på bio.

Och Disney har en fantasifull rulle på gång om hur en vuxen Christoffer Robin möter Puh och de andra igen.

Nu har det kommit en ny trailer.

”Goodbye Christopher Robin” hade svensk biopremiär i fredags, en sevärd berättelse om hur A A Milne tampades med psykiska ärr efter första världskriget och skapade berättelserna om en pojke och hans nalle.

Succén påverkade hans son på ett negativt sätt. Du kan läsa vår recension här.

I oktober är det svensk biopremiär för ”Christoffer Robin & Nalle Puh”, en Disneyfantasi som återbekantar oss med Milnes fantasi och spinner vidare på den.

Mysigt barnslig trailer

I den här tappningen har Christoffer Robin vuxit upp och blivit betydligt fyrkantigare, men Nalle Puh, Nasse, I-or och Tiger dyker plötsligt upp i hans gråa liv och sätter guldkant på det igen.

Trailern ser mysigt barnslig ut, med stänk av realism i form av tidsmarkörer som tar oss till ett svunnet Storbritannien.

Ewan McGregor spelar Christoffer Robin, Hayley Atwell hans fru Evelyn och bland rösterna hör vi Brad Garrett, Peter Capaldi och Toby Jones.

Regisserar gör Marc Forster som har en blandad kompott av filmer på meritlistan, som Oscarsbelönade dramerna ”Monster’s ball” och ”Finding Neverland”, Bond-rullen ”Quantum of solace” och zombiefilmen ”World war z”.

Långfilm med Nalle Puh kom 1977

Disney tog över rättigheterna till Nalle Puh på 1960-talet och gjorde flera kortfilmer. 1977 kom långfilmen ”Nalle Puhs många äventyr”, delvis gjord av Disneyveteranen Wolfgang Reitherman som även låg bakom ”Djungelboken”, ”Aristocats” och ”Robin Hood”, bland annat.

Lagom till jul kommer en annan Disneyklassiker i ny skrud på bio, Mary Poppins. Hon kommer då att spelas av Emily Blunt.

Publisert:

LÄS VIDARE