Bill Skarsgårds hemliga roll: En mutant som kräks

Här är udda figuren som han spelar i ”Deadpool 2”

Bill Skarsgård som Zeitgeist.
Bill Skarsgård som Zeitgeist.

Han har hållits lite undanskymd. Men nu träder Bill Skarsgård fram som en av skådespelarna i snart bioaktuella superhjältefilmen ”Deadpool 2”.

Vapnet han använder mot fienderna? Sina kroppsvätskor.

Bill Skarsgård, 27, fick ett rejält genombrott förra året som Pennywise, monstret som har antagit en clownskepnad, i skräcksuccén ”Det”. I sommar börjar inspelningarna av kapitel två. Men om bara några veckor, den 16 maj, är det biopremiär av ”Deadpool 2” och då får vi se svensken i en annorlunda roll.

Hans medverkan har hållits lite hemlig av filmbolaget. Han skymtade förbi i en tidigare trailer, men man fick vara skarpsynt för att upptäcka honom.

Nu har Skarsgårds karaktär avslöjats av skådespelaren Rob Delaney, skriver Indiewire. Delaney har en roll i filmen och har twittrat ut några bilder på kollegorna, däribland Skarsgård (som han också kallar en ”otroligt trevlig kille”).

Som Delaney skriver i tweetet spelar Skarsgård alltså Zeitgeist. Han är välkänd från serieoriginalen och är en mutant vars riktiga namn är Axel Cluney. Zeitgeists magsyra är inte att leka med och han använder sina spyor som ett vapen mot fiender. Han tillhör superhjältegänget X-force.

Skarsgård kommer vi för övrigt även att se i eposet ”Emperor” där han spelar kung Filip II av Spanien som levde på 1500-talet. Det är dock oklart när den har premiär.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN