Filmrecensioner

Snygg animering med högljudd action

Av: 

Jens Peterson

Mamma jobbar, pappa tar hand om barnen.
Mamma jobbar, pappa tar hand om barnen.

FILM

Betyg: 3 av 5 plus

Superhjältarna 2

Regi Brad Bird, med svenska röster av Allan Svensson, Sara Lindh, Elina Raeder, Elis Lindsten, Rafael Edholm, Figge Norling, Malou von Sivers, Eva Fröling, Jonas Malmsjö.

ANIMERAD Utspelas när Superhjältar är förbjudna eftersom de anses orsaka stora skador när de ska stoppa skurkar. Vilket bevisas i öppningsscenen där familjen i sina superdräkter rycker ut för att stoppa Undergrävarens rån som får halva storstaden att kollapsa.
Men någon vill göra hjältarna lagliga igen. Mamma Helen får ett jobb som ska ge goodwill och visa hur nyttiga superhjältar kan vara. Två förmögna syskon som driver ett teknikföretag anställer Elastaflickan som ansikte för superhjältar.
Pappa Bob stannar hemma och tar hand om barnen, i synnerhet babyn Jack-Jack. Som visar sig ha många mäktiga, och farliga, krafter. Storasyster Violet har en tonårings kärleksproblem och mellanbror Dash behöver hjälp med matteläxan. Pappa Bob gnisslar tänder och blir utmattad av att hålla vardagen igång. Avundsjuk på mamma Helens succé.

Flera nya superhjältar dyker upp när en miljardär ska göra dem populära igen. Men vem är den mystiske Skärmskräckaren som de slåss mot?
De stora actionscenerna är gapiga och bullriga med mycket krasch bang boom. Och vart tog Undergrävaren vägen?
”Superhjältarna” är roligast när babyn Jack-Jack är i centrum. Och i pappa Bobs insikt att det är minst lika svårt att klara vardagslivet hemma som att rädda världen.

ANNONS

Vinterns stora rea hos Cellbes är här! Upp till 60% rabatt på tusentals varor. Röda priser gäller!

Extern länk från Cellbes SE

Handla nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Superhjältar