Film

Charmig men slät romkom att sätta på kanske-listan

Av: 

Karolina Fjellborg

Randall Park och Ali Wong i ”Always be my maybe”.

Foto: Netflix.

FILM

FILMRECENSION Netflix nya romkom ”Always be my maybe” har värme och charm, och ett lysande otyglat inhopp av Keanu Reeves. Men manuset hade behövt en vässning eller två.

Betyg: 2 av 5 plus
Always be my maybe
Regi Nahnatchka Khan, med bl a Ali Wong, Randall Park, Michelle Buteau, Vivian Bang, Daniel Dae Kim och Keanu Reeves.


ROMANTISK KOMEDI När "Crazy rich Asians" hade premiär förra året, hade det gått svindlande 25 år sedan någon av de större Hollywoodstudiorna sist gjorde en film förlagd till modern tid där majoriteten av skådespelarna var av asiatisk härkomst (1993 års "The joy luck club").
Nu har Netflix hängt på det goda exemplet, och släppt "Always be my maybe"; en romantisk komedi i regi av "Fresh off the boat"-skaparen Nahnatchka Khan, med Randall Park och Ali Wong i huvudrollerna.
De spelar Sasha och Marcus. Två barndomsvänner som växte upp som grannar i San Francisco och hängde ihop in i tonåren – men gled isär efter ett förhastat tilltag i baksätet på Marcus bil.
Många år senare bor Marcus kvar hemma hos sin pappa, kör samma bil och spelar i samma band, medan Sasha är en hyllad kändiskock i Los Angeles. Men efter ett inte så slumpartat möte återupptar de kontakten – och vilka turer saker och ting tar sedan kan alla som har någon som helst koll på genren lista ut. I medvetslöst tillstånd.
"Always be my maybe" har charm och värme, och ett lysande självdistanserat inhopp av Keanu Reeves som en otyglad variant sig själv. Men Park och Wong har det kämpigt med att få till någon gnista i kemin, som är fin men platonisk, och filmen har ett så avslappnat förhållningssätt till både handling och humor att den aldrig riktigt lyfter.
Sätt den på kanske-listan.


”Always be my maybe” finns på Netflix.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Stor guide: Här kan du streama Oscarsfilmerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Film

Netflix

Keanu Reeves

Filmrecensioner