Försvunne regissören ersätts – av vännen

Av: Helena Trus, Joanna Wahlsten, Niklas Strömberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Nu är det klart att Daniel Lind Lagerlöf ersätts av kollegan och vännen Rickard Petrelius.
Foto: FOTO: Henrik Montgomey / Janerik Henriksson / Scanpix
Nu är det klart att Daniel Lind Lagerlöf ersätts av kollegan och vännen Rickard Petrelius.

Filmprojektet fortsätter.

Nu ersätts den saknade regissören Daniel Lind Lagerlöf av sin vän och kollega Rickard Petrelius när inspelningarna av ”Fjällbackamorden” tas upp igen.

– Det går fortfarande inte att begripa vad som har hänt, säger huvudrollsinnehavaren Richard Ulfsäter.

Foto: ANDERS DEROS
PETRELIUS TAR ÖVER Ny regissör för Camilla Läckbergs ”Fjällbackamorden” blir Rickard Petrelius. I huvudrollerna syns Richard Ulfsäter och Claudia Galli.

Daniel Lind Lagerlöf befaras ha omkommit sedan han i början av månaden försvann under sitt arbete med filmatiseringen av Camilla Läckbergs serie ”Fjällbackamorden”.

Trots ett omfattande sökningspådrag finns fortfarande inga svar på vad som hänt den 42-årige regissören.

Samtidigt har filmprojektet drivits framåt. Nu är det klart att Daniel Lind Lagerlöf ersätts av regissören Rickard Petrelius, när arbetet med den andra filmen börjar.

– Efter de hemska och svåra omständigheter som finns försöker vi nu göra detta så bra vi kan, säger Gilda Romero, pressansvarig på filmbolaget Tre vänner.

Ensemblen står nu inför att återvända till inspelningarna utan Daniel Lind Lagerlöf. Inspelningarna upptas igen om drygt tre veckor.

Det blir en overklig situation för skådespelarna att börja filma utan sin ursprungliga regissör.

”Så konstigt allting”

– Det gäller att bevara en slags ökad respekt för hela projektet, att man vill göra det riktigt bra och att vi kan hedra Daniel på det viset. Det är så konstigt allting. Det går fortfarande inte att begripa vad som har hänt, säger Richard Ulfsäter.

Hur mår du i dag?

– Jag måste försöka acceptera det som har hänt. Men vår verklighet fortsätter samtidigt som man först kände att det här kan vi inte gå vidare med.

Rickard Petrelius var från början tilltänkt som regissör för den tredje filmen om Fjällbackamorden och har tidigare arbetat tillsammans med Daniel Lind Lagerlöf, bland annat med tv-serien ”Skärgårdsdoktorn”.

”En stor förlust”

– Det är en stor förlust för svensk film, men också för mig personligen att Daniel är försvunnen, säger han i ett pressmeddelande.

– Att Daniel är en regissör jag känner och har stor respekt för gör att det känns lite lättare att ta över och föra arbetet vidare.

Publicerad: