Nöjesbladet avslöjar: ”Game of thrones”-stjärnan klar för ”Beck”

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kristofer Hivju: ”Jag är ju en stor beundrare av Persbrandt”

1 av 7

Mikael Persbrandt lämnar ett stort tomrum efter uttåget ur ”Beck”-filmerna.

Det fylls nu av norske ”Game of thrones”-stjärnan Kristofer Hivju, kan Nöjesbladet avslöja.

– Jag har varit ett ”Beck”-fan länge, säger han.

Tidigare i veckan kunde Nöjesbladet avslöja att Mikael Persbrandt, 51, hoppar av ”Beck”-produktionen trots att det återstår inspelningar av fyra av de totalt åtta filmerna i den nya serien.

Skådespelarens avhopp innebär slutet för tittarfavoriten Gunvald Larsson, en rollfigur som Persbrandt totalt spelat 26 gånger inför den nya seriens premiärer.

Nu kan vi även avslöja hur produktionsbolaget Filmlance hanterar uttåget.

”Game of thrones”-stjärnan klar

Någon ny Gunvald Larsson blir det inte.

Däremot kommer norske skådespelaren Kristofer Hivju, 36, – känd från HBO:s ”Game of thrones” och Guldbaggebelönad i år för ”Turist” – göra en stor, nyskriven roll som polisen Steinar Hovland. Han blir därmed Martin Becks, spelad av Peter Haber, nya sidekick.

– Det har varit klart ganska länge. Jag är jätteglad över det här. Jag har varit ett ”Beck”-fan länge så det var självklart att tacka ja när det gick att lösa schemamässigt. Jag har spelat många farliga män så jag tycker det är väldigt roligt att få spela polis, säger han.

Hur känner du inför att tittare och kritiker kommer vilja jämföra din insats med Mikael Persbrandt som Gunvald Larsson?

– Det är klart att han har gjort ett stort avtryck som Gunvald. Jag är ju en stor beundrare av Persbrandt. Han är en väldigt bra skådespelare som verkligen har skapat en ikonisk rollfigur. Men jag ska inte göra en ny Gunvald utan en helt annan typ av roll, säger han.

”Fantastiskt filmland”

Nu ser han fram emot inspelningsstarten. I vår kommer han att bo i Stockholm under veckodagarna. Familjen, hustrun Gry Molvær Hivju och parets barn, kommer att vara med i perioder.

– Jag har alltid tyckt att Sverige är ett fantastiskt filmland. Det tyckte jag redan före ”Turist”. Jag ser fram emot att inspelningarna ska börja nu, säger han.

”Beck”-producenten Tomas Michaelsson på Filmlance är väldigt nöjd över att ha kontrakterat den norska skådespelarstjärnan som kommer att medverka i tre av de fyra avslutande filmerna.

– Vi är superglada och övertygade om att han kommer bidra till den stora dramatik vi vill skapa i den här gruppen efter det som kommit ut i media den här veckan. Kristofer är en grymt bra skådespelare. Jag tror att det ger en kick åt hela projektet som man inte har sett tidigare, säger Tomas Michaelsson, producent på Filmlance.

Enligt honom är det bestämt hur Gunvald Larsson kommer att försvinna ur serien.

– Men vad som händer med Gunvald kommer vi inte berätta, det får man se i januari 2016 när den femte filmen i serien har premiär, säger han.

För att bli fantastiskt uppdaterad på det senaste – och tycka till om alla nöjesnyheter – gilla Nöjesbladet på Facebook

Publicerad: