Alicia Vikander kan ta över som ny Salander

Nu blir fjärde boken i Millenniumserien film

Hollywood har planer på att göra film av den fjärde boken i ”Millennium”-serien.

Tidig favorit för rollen som Lisbeth Salander: Alicia Vikander, enligt sajten The Wrap.

Den första boken i författaren Stieg Larssons ”Millennium”-­serie, som på engelska heter ”The girl with the dragon tattoo” blev en riktig biosuccé. Nu verkar det som att den amerikanska Lisbeth Salander får ytterligare en chans att ta bio­publiken med storm. Men det är inte andra boken i ”Millennium”-serien som är på tapeten i det här fallet. Nu rör det sig om den ­senaste boken, skriven av den svenska författaren David ­Lagercrantz.

Den engelska titeln är ”The girl in the spider’s web” och enligt Hollywood reporters källor pågår samtal i ett tidigt skede mellan filmbolaget Sony och den brittiske manusförfattaren Steven Knight.

Fincher inte aktuell

Den som hade velat se Rooney Mara i rollen som datahackern Lisbeth Salander och Daniel Craig som ­Mikael Blomkvist kommer tyvärr att bli besvikna. Enligt tidningens källor kommer de inte att komma tillbaka i en ny ”Millennium”-film. Inte heller regissören David Fincher ska vara aktuell igen.

Enligt den Hollywoodbaserade sajten The Wrap är filmbolaget Sony intresserade av att se svenska stjärnskottet Alicia Vikander i rollen som publikfavoriten Lisbeth ­Salander. De båda producenterna Scott ­Rudin och Amy Pascal ska vara fans av Alicia Vikander, detta enligt en källa ­nära Sony, ­skriver The Wrap.

Betalade miljoner

Enligt tidningen innebär planerna på att göra film av den fjärde boken i serien inte att man har skrotat tanken på att göra film av den andra ”Millennium”-boken, som på engelska heter ”The girl who played with fire”. Filmbolaget Sony uppges ha betalat miljontals dollar för Steven Zaillians manus. Däremot väntas den sista boken bli den andra filmen i ­ordningen.

Publisert:

LÄS VIDARE