Filmrecensioner

Kaxig – på slutet

Av: 

Jan-Olov Andersson

FILM

Betyg: 2 av 5 plus får
Resident evil: Afterlife

THRILLER Har ingen aning om hur trogna de filmer baserade på tv-spel är sina förlagor, då jag är fullständig novis på området. Har bara sett en sådan film som varit bra, spektakulära äventyrsfilmen ”Prince of Persia: The sands of time”. Och Angelina Jolie såg åtminstone rätt ut som kurviga Lara Croft, i annars lökiga filmer.

Genrens största framgång är dock ”Resident evil”-filmerna. Ett virusexperiment hos storföretaget Umbrella Corporations gick snett och nästan hela mänskligheten förvandlades till zombies. Sedan har det varit upp till spelets/filmernas hjältinna Alice ( Milla Jovovich) att leda kampen för de få som klarat sig undan från smittan.

Tvåan och trean var kass, men här blir det lite mer fart när Alice och några andra beväpnade snyggingar fightas vidare, från Tokyo och Alaska, till ett belägrat fängelse i Los Angeles, helt omgivet av zombies. ”Prison break”-stjärnan Wentworth Miller spelar farlig fånge. Originell casting?…

Simpel intrig och försumbara 3D-effekter. Men scenografin är läcker, några actionscener häftiga och Milla Jovovich har stark utstrålning. Och slutet, som bäddar för en femte film, är kaxigt.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner