Film lastad med kristet budskap

Men ”Father Stu” är mindre kladdig än det mesta annat i genren

”Father Stu”
”Father Stu”

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Father Stu

Regi Rosalind Ross, med Mark Wahlberg, Mel Gibson, Jacki Weaver, Teresa Ruiz, Niko Nicotera


FILMRECENSION Filmen bygger på verklighetens Stuart Long, en boxare som (bland annat) överlevde en motorcykelolycka och blev övertygad om att han skulle bli präst.

DRAMA Att se ett "faith based" amerikanskt drama samma vecka som USA:s Högsta domstol rivit upp den nationella aborträtten, när raseriet är stort och bedrövelsen tung över att religiösa aktivister lyckats med den här kuppen – det är man allt annat än sugen på. Streamingaktuella "Father Stu" blev också sågad runt premiären i dymmelveckan tidigare i år. 

Filmen bygger på verklighetens Stuart Long (Mark Wahlberg), en boxare som drog till LA för att bli skådis, började gå i kyrkan för att stalka en söndagsskolelärare (Teresa Ruiz), överlevde en motorcykelolycka och blev övertygad om att han skulle bli präst.   

På grund av de extremt låga förväntningarna blir betyget "inte helt vidrigt, trots allt", men kombinationen av det kristna budskapet och den relativt grova tonen är också märklig. "Fuck" i varannan mening, och när det inte är är stockkonservativt och röra om i grytan-tramsigt är det fläckvis rätt kul. Mindre kladdigt alltså än det mesta annat i genren.

Finns att streama.

Publisert: