Sevärd Emma Thompson i drama kring tv-humor

Mindy Kaling och Emma Thompson.
Mindy Kaling och Emma Thompson.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Late night
Regi Nisha Ganatra, med Mindy Kaling, Emma Thompson, John Lithgow, Hugh Dancy, Amy Ryan, Reid Scott.

KOMEDI Det är inte roligt att hitta på skämt. Molly (Mindy Kaling) får provanställning på sitt drömjobb - att vara en av manusförfattarna åt populära ”Late night with Katherine Newbury”. Emma Thompson spelar den brittiska komikern som blivit prisad och älskad tv-stjärna i New York.
Men när kamerorna släckts är hon inte så kul. En krävande och otrevlig arbetsledare som avskedar manusförfattare på löpande band och har särskilt svårt för kvinnliga medarbetare. Molly kommer in när Katherine Newburys popularitet dalat och hon är på väg att förlora sin talkshow. Elaka chefen behöver Molly.
Historien handlar om professionella lustigkurrar, men har mycket drama och tungsinne. Mindy Kaling, som spelar huvudrollen, har också skrivit manus. Hon har själv erfarenhet av bland annat amerikanska ”The Office”, och ger ingen munter bild av hur det är att försöka ta sig in i branschen om man inte är en vit man.
I en sidohistoria är John Lithgow sevärd som Emma Thompsons make, drabbad av sjukdom och av hustruns hårdhet. Men det finns också kärlek och skratt på vägen. Lönar det sig att vara snäll och försöka göra gott?
Inga överraskningar, men en hjärtevärmande rapport från vardagsslitet i humorfabriken.

Publisert: