Dokumentärer

Okonventionell kärlekshistoria som lämnar många frågor obesvarade

Av: 

Karolina Fjellborg

”Josefin & Florin”.
”Josefin & Florin”.

FILM

FILMRECENSION Dokumentären ”Josefin & Florin”, om kärleken mellan en svensk sexbarnsmamma och en rumänsk rom, är fin. Men frustrerande vag.

Betyg: 3 av 5 plus
Josefin & Florin
Regi Ellen Fiske och Joanna Karlberg, med bl a Florin Serban och Josefin Serban.


DOKUMENTÄR Den ensamstående sexbarnsmamman Josefin Karlsson träffade rumänske Florin Serban när han satt och tiggde utanför en mataffär 2015. De lärde känna varandra och blev förälskade, och senare samma år gifte de sig.
Då uppmärksammades förhållandet i flera medier, och nu skildras Josefins och Florins kärleksfulla men fattiga och inte helt oproblematiska tillvaro på en gård i Oskarström – som fått smeknamnet Lilla Rumänien eftersom så många av Florins familjemedlemmar kommer och går – i Ellen Fiskes och Joanna Karlbergs dokumentär.
En film som har koppling till Amnesty-kampanjen ”Också Människa”, men sällan blir speciellt politisk – förutom när ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” rullar menande i bakgrunden när familjen firar jul.
Som nedslag i en okonventionell kärlekshistoria är ”Josefin & Florin” en fin och intressant liten film, men den som är realist snarare än romantiker lämnas med väldigt många obesvarade frågor.


”Josefin & Florin” har biopremiär den 20 september.

ANNONS

Fynda elektronik! Just nu pågår MediaMarkts stora SOMMARREA med tusentals kampanjprodukter!

Extern länk från Mediamarkt

Fynda här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Fullt med dokumentärer om sport – här är guide till streamingpärlorna

ÄMNEN I ARTIKELN

Dokumentärer

Filmrecensioner