Gervais bästa skämt från Golden Globe-galan

avNiklas Strömberg

FILM

”Jag har sett honom slå en blind kattunge”

Återigen drog han skämt på skådespelarnas bekostnad.

Här är några av Ricky Gervais bästa skämt från årets Golden Globe-gala.

Värden Ricky Gervais inledde söndagens Golden Globe-gala med att läsa upp de "regler" han skulle förhålla sig till under kvällen:

– Inga svordomar. Det är lugnt. Jag har ett stort ordförråd. Inget naket. Det är synd för jag har väldigt stor .... t ordförråd. Men väldigt liten p....

Ytterligare en sak att förhålla sig till visade sig vara en skådespelare.

– Jag får inte nämna Mel Gibson i år. Inte hans privatliv, inte hans värderingar, inte hans senaste filmer och framförallt inte Jodie Fosters bäver.

– Jag har inte sett den själv. Jag har snackat med massa grabbar och de har inte heller sett den, men det betyder inte att den är dålig.

När sångerskan Madonna kom upp på scenen passade hon på att driva lite med sig själv - och Ricky Gervais.

– Om jag fortfarande är oskuld, Ricky? Varför kommer du inte bort hit och gör något åt saken? Jag har inte kysst en tjej på några år nu. I tv.

Snart gav Ricky Gervais sig på realitystjärnan Kim Kardashian för hennes giftermål med Kris Humphries.

– Vad är grejen med alla skilsmässor Arnie och Maria, Jennifer Lopez och Marc Anthony, Demi och Ashton, Kim Kardashian och vem som helst.

– Ett äktenskap som varar i 72 dagar. Jag har suttit igenom längre tacktal av James Cameron.

Fjolårets vinnare i kategorin Bästa skådespelare, Colin Firth, fick även han smaka på sin landsmans kängor.

– Vår nästa presentatör är från Storbritannien. Precis som jag. Men till skillnad från mig har han vunnit en Oscar. Och kvinnorna svärmar kring honom. Jag förstår inte. Han är även älskad av kritikerna. Men vad ni inte vet är att han privat är jätterasistisk. Riktigt vidriga grejer. Jag har sett honom slå en blind kattunge.