"Jag vägrar att gifta mig"

Al Pacino satsar allt på sin karriär

1 av 7 | Foto: Aftonbladet Bild
Al Pacino är en av världens största filmstjärnor. Och han är gift med sitt jobb. "Äktenskapet ligger inte för mig", säger han till Aftonbladet. Här är han tillsammans med sin motspelerska i "Köpmannen i Venedig", Lynn Collins.

VENEDIG

Han är gift med jobbet.

Ingen kvinna har lyckats locka Al Pacino till altaret.

– Äktenskap innebär att man måste förändra och anpassa sig, det vägrar jag, säger han.

Rollen som Michael Corleone i Francis Ford Coppolas "Gudfadern"-trilogi blev Al Pacinos inträdesbiljett till eliten bland de amerikanska skådespelarna. Den fattiga killen från Bronx, New York, som knappt hade råd att ta bussen till olika auditions hyllades plötsligt som en mästare och kunde bada i pengar.

"Ett rötägg i skolan"

Tanken att bli skådis kom dock inte med bröstmjölken.

– Nej, det var knappast något naturligt val i mina kvarter. Men jag hade tur. Även om jag var ett rötägg i skolan kom jag i kontakt med skolteatern och där träffade jag helt andra människor än gänget jag hängde runt med hemma, säger Al Pacino.

Stjärnan lutar sig tillbaka i stolen på lyxhotellet i Venedig där Aftonbladet träffar honom. Han är klädd i en sober, mörk kostym och på ena fingret glänser det av guld. Fast det är ingen vigselring.

"Jag har mina barn"

– Nej, äktenskapet ligger inte för mig. Dessutom har kvinnorna i mitt liv inte brytt sig särskilt mycket om giftermål och kanske är det därför jag har fallit för dem.

– Men, du vet, jag har mina barn och de verkar inte helt förstörda så något måste jag ju ha gjort rätt, säger han och skrattar.

Al Pacino befinner sig i Venedig under filmfestivalen för att prata om sin nya film "Köpmannen i Venedig" som just nu visas på svenska biografer.

Ville förstå Shylock

Här spelar han den judiske köpmannen Shylock som bitter över den hånfulla behandling han och andra judar utsätts för kräver att hans belackare ska betala tillbaka en skuld med sitt eget kött.

– Det var intressant att gå in i den karaktären. Jag ville förstå Shylock, hans bakgrund, hans rädslor och ångest. Kort och gott varför han är som han är. Jag ville helt enkelt göra människa av honom.

Karin Lindstedt