Han får roll i Änglagård 3

FILM

Martin Stenmarck spelar sig själv: Vi ska filma från Ladies night

Foto: Filmdebut Martin Stenmarck ska vara med i Colin Nutleys ”Änglagård – tredje gången gillt”. Till höger den första filmen med Richard Wolff och Helena Bergström.

CANNES. Martin Stenmarck, 37, poserar skämtsamt som filmstjärna på filmfestivalen.

Snart är han filmstjärna, i ”Änglagård – tredje gången gillt”.

– Colin Nutley ska filma från ett par ”Ladies night”-föreställningar. Och jag ska ha spelscener med flera av skådespelarna, säger Martin till Nöjesbladet.

Foto: Colin Nutley.

Han och brorsan David besöker filmfestivalen under ett par dagar och är mäkta imponerade. Så inledningsvis får jag, Cannes-veteran sedan 28 år, dra lite Cannes-minnen och -skrönor.

Vi känner redan Martin Stenmarck som framgångsrik musikalartist, sångare, sexsymbol och dragplåster i ”Ladies night”, som i höst firar femårsjubileum.

I filmvärlden har han hittills bara dubbat film, två stora animerade filmer, ”Spirit – hästen från vildmarken” och Pixar-filmen ”Bilar”.

En kombination

Sedan ringde Colin Nutley ...

– Han frågade: Vad tror du om kombinationen ”Änglagård” och ”Ladies night”?. Colin försöker hitta typiskt svenska saker och ”Ladies night” är väl en sådan ”spelare” numera. Jag antar att de kvinnliga rollfigurerna i filmen ska gå på ”Ladies night”, annars vet jag inte hur han ska få in oss i handlingen.

”Jag är orädd”

Och särskilt svårövertalad var inte Martin Stenmarck.

– Jag är orädd, kastar mig in i det mesta som är kul och ibland går det åt skogen. Just det där med skådespeleri känner jag att jag fått blodad tand för, det är en ny bit av mitt artisteri.

– Lite har jag förhoppningsvis lärt mig när vi haft med Kjell Bergqvist, Peter Stormare och Michael Nyqvist i ”Ladies night”.

Och det kan behövas, för vid sidan av att Colin Nutley filmar några avsnitt ur ”Ladies night” med Martin, Brolle, Andreas Johnson och Måns Möller, så är Martin dessutom med i flera spelscener.

Plockar russinen

– Jag har ju plockat russinen ur kakan, jag är också med i flera scener mot några av rollfigurerna, men jag säger inte vilka ...