Thompson: ”Sexismen värre än någonsin”

Publicerad:

FILM

Ingen märkbar förbättring – menar hon

1 av 4 | Foto: AP/Scanpix
Emma Thompson

Sexismen och utseendefixeringen är värre än någonsin i filmbranschen.

Det menar filmstjärnan Emma Thompson i en aktuell intervju i brittisk media.

– Det är fortfarande skit, faktiskt, säger hon.

Filmstjärnan Emma Thompson, 56, har en självklar plats i skådespelareliten.

I en intervju med Radio Times medger att hon är bestört över sexismen som plågar filmindustrin. Hon menar att den är värre nu än någonsin under hennes karriär.

Det är just fixeringen vid kvinnors utseende som har blivit ännu mer märkbar, menar hon.

– Jag tycker att det fortfarande är skit, faktiskt. Jag tror inte att det finns någon märkbar förbättring och jag tror att, för kvinnor, frågan om hur de borde se ut är värre än när jag var ung, säger hon i intervjun.

Hon är aktuell i rollen som en 77-årig prosituerad i ”The legend of Barney Thomson”. Hon har aldrig hållit sig undan ifrån roller där hon får spela figurer som inte anses vara attraktiva, exempelvis professor Trelawney i ”Harry Potter” och ”Nanny McPhee”.

– När jag var yngre trodde jag att vi var på väg mot en bättre värld och när jag tittar på allt nu så är det värre än vad jag någonsin känt. Särskilt för kvinnor, och det tycker jag är oroande och ledsamt. Ingenting har förändrats, fortsätter hon.

Hon berättar att hon brukar ha diskussioner med yngre kvinnliga skådespelare och då konstaterar de att ingenting har förändrats till det bättre.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN