Mejla

Stefan Hedmark

Första trailern för filmen om Freddie Mercury

Rami Malek är kusligt lik Queen-stjärnan

FILM

TRAILER. Efter alla bråk kring filmen om Freddie Mercury och Queen – nu är äntligen trailern här.

Och Rami Malek är kusligt lik stjärnan.

Det kommer kanske inte som en överraskning att ”Mr Robot”-stjärnan Rami Malek är väldigt lik Queen-sångaren Freddie Mercury. De första bilderna som släpptes från filmen visade just det.

Den här teasertrailern visar mest snabba klipp ur filmen och ska ge en känsla för hur det såg ut när en ung Freddie slog igenom. Det är omöjligt att säga hur pass bra Malek kommer att vara och hur filmen kommer att se ut, men det ser lovande ut.

Inte minst för att det är mycket bråk som ligger bakom, bråk som skulle ha kunnat få filmen att krascha. Som Nöjesbladet tidigare har berättat skulle Bryan Singer ha regisserat den, men efter att han han hade hamnat i konflikt med Malek och helt enkelt struntat i att dyka upp på jobbet fick han sparken.

Han ersattes i stället av britten Dexter Fletcher som regisserade den underhållande ”Eddie the Eagle” (2016). Har vi lite tur kommer ”Bohemian rhapsody” att likna den filmen mer än något Singer hade åstadkommit. Amerikanen har gjort en hel del sevärda thrillers och actionfilmer under åren, men en biografi om Freddie Mercury skulle kanske inte ha blivit hans mästerverk.

Bakom manuset ligger Anthony McCarten, som har gjort biografier till sin grej. Han har skrivit två framgångsrika filmer om verkliga personer, Stephen Hawking (”The theory of everything”) och Winston Churchill (”Darkest hour”). Vad som också verkar lovande filmen är att Queens musik verkligen ska dominera – och det gör den i trailern.

Handlingen kommer att följa Mercury från början till slutet, inklusive den beryktade Live Aid-galan 1985. Svensk biopremiär blir det på juldagen.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Prova här

Av: 

Stefan Hedmark

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Freddie Mercury

Queen

Bryan Singer