Filmrecensioner

Igenkänning i komedi som upprepar samma dag. Igen.

Av: 

Jens Peterson

Christin Milioti och Andy Samberg.
Christin Milioti och Andy Samberg.

FILM

Betyg: 3 av 5 plus

Palm Springs
Regi Max Barbakow, med Andy Samberg, Christin Milioti, J K Simmons, Peter Gallagher, Meredith Hagner.

KOMEDI Samma dag upprepas. Om och om igen. Jovisst, det är som i komiska klassikern ”Måndag hela veckan” (1993) - men inte lika roligt.
Den här gången är det en bröllopsdag som går i repris. Nyles (Andy Samberg) är med som motvillig gäst, hans flickvän är bästis med bruden. Nyles beter sig respektlöst när vi följer bröllopet första gången och vi lär snabbt att det är han som levt igenom samma dag hundratals eller tusentals gånger. Han har provat olika variationer, men vaknar alltid upp till samma omstart.
Nu får Nyles sällskap. Bruderns syster Sarah följer honom nyfiket i natten och hamnar i samma loop. Ingen lycklig upplevelse.
Men det blir komik förstås. ”Palm Springs”är ojämn, men filmen har några kul stunder och Christin Milioti är bra som Sarah. Filmen är inte lika smart som ”Måndag hela veckan”, mer rå och sorgligare. Har vi sett det förut? Ja. Upprepning är ofta humorns moder.
Här finns försök till vetenskapliga förklaringar, och experiment med att komma ur den eviga omtagningen. Nyles gör olika saker under dagarna som bröllopsgäst, eftersom allt suddas ut när han somnar. Men vissa händelser verkar dömda att återkomma oavsett vad Nyles hittar på.
En festdag i repris gör livet meningslöst. Mer som ett straff än något att längta efter.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu att köpa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Andy Samberg