Allvarlig Kevin Hart i ojämn men skaplig snyftare

”Fatherhood”.
”Fatherhood”.

FILMRECENSION Pappaskämt från ”Tre män och en baby”-tiden går efter ett tag över i någonting finare i Paul Weitz snyftare ”Fatherhood”.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
Fatherhood
Regi Paul Weitz, med Kevin Hart, Alfre Woodard, Lil Rel Howery, DeWanda Wise, Melody Hurd, Anthony Carrigan, Paul Reiser, Frankie Faison, Deborah Ayorinde.


DRAMAKOMEDI Kevin Hart spelar ut ett allvarligare och mer ömsint register än vi är vana vid i Paul Weitz ”Fatherhood”, baserad på en självbiografisk bok av Matthew Logelin.
Han spelar Logelin, vars fru dör strax efter att paret har välkomnat sitt första barn till världen.

Matthew blir ensam kvar med bebisen Maddy, och måste nu inte bara lära sig att hantera sorgen och sin nya papparoll, och klara av att kombinera singelföräldraskap och arbetsliv. Han måste även parera, eller snarare överbevisa, en omgivning som utgår från att han inte kommer att klara av det.

”Fatherhood” börjar som en påminnelse om hur snudd på förnedrande lågt förtroendet fortfarande är för pappor, med övervintrade mansbebisskämt från ”Tre män och en baby”-tiden. (Kalla det de låga förväntningarnas könsdiskriminering.)

Men filmen tar sig, och även om den är både sentimental och känslomässigt manipulativ, så gör den ett anständigt jobb i näsduksgenren.
Visst misstänker man att Hart med den här sympatiska rollen vill fila på sin lite tilltufsade image, och då och då känns det som att han vill släppa ut sin inre ståuppare. Men han är bra, och har en fin kemi med Melody Hurd, som spelar den lite äldre Maddy. Och han backas upp av en stabil birollsuppställning; Alfre Woodard och Frankie Faison som svärföräldrar, Lil Rel Howery och Anthony Carrigan som kompisar och komisk lättnad, Paul Reiser som chef och DeWanda Wise som en ny kvinna kommer in hans liv.
Förglömligt men ganska fint.


”Fatherhood” har premiär på Netflix den 18 juni.

Publisert:

LÄS VIDARE