Filmen är för dålig för video

FILM

En ny svensk film med Regina Lund.

Som får premiär direkt på video.

”Farligt förflutet” är för dålig för bio.

Farligt dålig film.

Och för dålig för video/dvd också förstås. Men lanseringen är billigare.

Tanken att en ung kille (Oscar Petersson) skriver en film och får etablerade skådespelare som Regina Lund och Fredrik Dolk att vara med är bra. Men varför göra en film som är en usel kopia av tusentals dussinfilmer?

”Farligt förflutet” är lågbudget, men det är inte pengar som saknas. Det är tankar, repliker, något att berätta.

Många av veckans videofilmer är kopior av andra.

Company man – den ofrivillige

Väldigt många kända skådespelare ställde upp i den här knäppa komedin om en töntig språkexpert som av misstag blir CIA-man på Kuba i början av 1960-talet. Woody Allen är hans chef, Sigourney Weaver hans hustru och John Turturro en fanatisk kollega. Långt mellan skratten. Douglas McGrath är bättre som manusförfattare – han är för trist i huvudrollen. (SF)

Hijack

”Die hard” på ett tåg. Jeff Fahey spelar polisen som råkar hamna på det tåg som kidnappas av terroristen han jagat i många år. (SF)

Bring it on

Hjältinnan Kirsten Dunst tar över som lagledare i rika San Diego-skolan men inför viktiga tävlingen får hon veta att lagets program är stulet från fattiga svarta elever i Compton, Los Angeles. De måste börja från början och träna hårt. (New star)

Forever mine

När Gretchen Mol är på Miamisemester med sin man Ray Liotta faller hon och hotellanställde Joseph Fiennes för varandra. Maken hämnas. Många år senare kommer Fiennes till New York för att ge igen. Tunn spänning av Paul Schrader. (Scanbox)

Farligt förlutet

Regina Lund klär av sig allt redan i första scenen. Meningslös actionkopia där Jens Hultén och Cecilia Berqvist (som spelar bosnisk flykting) dessutom säger taffliga repliker på engelska. Omotiverade nakenscener följs av omotiverad skottlossning och billig action. (Warner)

The last patrol

Dolph Lundgren i billig kopia av ”Mad Max beyond Thunderdome”, med några stänk av Costners ”Postmannen”. Science fiction som verkar inspelad i ett grustag. (SF)

Jens Peterson