Madonna får huvudrollen i Guys nya film

I höst börjar inspelningen av den romantiska ”Swept away”

FILM

LONDON

Nu vill Guy Ritchie ge Madonnas filmkarriär ett lyft.

I en ny romantisk film låter Ritchie frugan spela huvudrollen.

Foto: AP
GIFTA - OCH KOLLEGOR Madonna ska spela huvudrollen i maken Guy Ritchies nya film. För Ritchie blir det en rejäl omställning. I hans tidigare filmer ”Snatch” och ”Lock, stock...” har det knappt funnits några kvinnor alls.

Film betyder redan romantik för det superkända paret som tros ha träffats just under en filminspelning.

Sting hade en av rollerna i Ritchies ”Lock, stock and two smoking barrels” och hans fru Trudie Styler som också producerade filmen är kompis med Madonna.

Dessutom gillar de att jobba ihop. Samarbetet i Madonnas video gick så bra att det äkta paret inspirerats till sin långfilmsdebut. I en nyskriven version av det italienska 70-tals- dramat ”Swept away” tänker regissören Ritchie låta hustrun spela huvudrollen.

Överklasskvinna på en öde ö

Inspelningarna börjar i höst någonstans i Europa. Det romantiska originalet skildrar en överklasskvinna som strandsätts på en öde ö tillsammans med en italiensk matros med vänstersympatier. Det omaka paret blir förstås förälskade i varandra, trots deras skilda bakgrunder.

Guy Ritchie har skrivit om rollen för att den ska passa Madonnas amerikanska bakgrund och tonat ned den politiska konflikten. Motspelaren till lågbudgetfilmen är ännu inte klar.

Guy Ritchie har tidigare gjort succé med filmer som ”Snatch” och ”Lock, stock and two smoking barrels”. Det har varit hårdkokta svarta komedier utan romantiska drag.

Debut som romantisk regissör

Men nu gör han debut även som romantisk regissör. Kanske inspirerad av sin färgstarka fru och det nya familjelivet.

Madonna har haft en sådär karriär som skådespelerska och egentligen bara lyckats bra i rollen som Evita Perón i filmen ”Evita”, och möjligtvis i debutfilmen ”Susan, var är du?” där hon nästan kunde spela sig själv.

Men insatserna i filmer som ”Who´s that girl” och ”Shanghai surprise” fick varken kritikernas eller fansens godkännande.

Nu får hon ytterligare en chans.

Jessica Ritzén