Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Film

Snart är hon känd hemma i Sverige

Inday Ba har fått sin första stora svenska filmroll

BRISTOL

Den svenska skådespelerskan Inday Ba, 29, var aktuell för den kvinnliga huvudrollen i nästa James Bond-film.

Men nu blev det inte Pierce Brosnan - utan Björn Kjellman.

Inday är den nya stjärnan i Hannes Holms och Måns Herngrens kommande film "Klassfesten", som har premiär i mars.

Äntligen får alltså den svenska biopubliken stifta bekantskap med den mörka skönheten från Trollhättan. Framför allt får alla gamla lärare och kompisar se vad det blev av "den där tjejen som försvann till England".

- Jag mötte en kompis för en tid sedan och han sa att det enda vi sett dig i är den där Libresse-reklamen". Förhoppningsvis blir det slutpratat om den nu, skrattar Inday.

Hon är sprallande glad när Aftonbladet träffar henne i Bristol, hennes hem sen ett år tillbaka. Detta trots att hon blev snuvad på rollen som "Jinx" i den kommande Bond-filmen.

Rollen i "Klassfesten" betyder i alla fall att hon blir ett namn även i Sverige efter en mängd tv-roller och mindre filmroller utomlands.

Mamma kanske blir övertygad

- Det här senaste året har varit fantastiskt för mig på det personliga planet. Och när Måns, Hannes och producenten Patrik Ryborn erbjöd mig den här rollen var det pricken över i:et. Nu när jag har gjort något på svenska kanske till och med mamma inser att jag är skådespelerska, ha ha.

Mamma är från Dalsland och pappa från Senegal. Inday är född i Trollhättan, jobbade bakom kulisserna på Stadsteatern i Stockholm och flyttade till England för tolv år sen. Hon har kämpat sig fram i den tuffa skådisbranschen.

Hon har nyligen slutfört två stora projekt i Holland, äventyrsfilmen "Tom & Tomas" där hon spelar mot Sean Bean och storsatsningen "Discovery of Heaven", där hon spelar kubansk frihetskämpe mot Stephen Fry.

"Vi hade otroligt kul"

     

- Björn Kjellman spelar den gifte mannen som jag träffar. Det är en film med underbara karaktärer. Man kommer att skratta med en klump i halsen. Måns och Hannes lyckas alltid hitta en så fin balans i allting ... och vi hade otroligt kul när vi spelade in scenerna i Stockholm.

                     

- Äh, det är väl ingen som vill se mig naken? Förresten, vem har sagt att det inte finns nakenscener i Klassfesten?

Peter Wennman
Namn:Yrke:Ålder:Född:Bor:Familj:Aktuell:
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet