Jonas gör video med McCartney

”Jag har redan varit över i London och träffat honom”

1 av 2 | Foto: MAGNUS SUNDHOLM
"HAN ÄR SCHYST" Efter megastjärnor som Madonna, U2 och Metallica petar Jonas Åkerlund in ännu en världsartist till referenslistan. Snart börjar han inspelningen av videon "Lonely road" med ex-Beatlen Paul McCartney. "Han är schyst och respektingivande. Men han ger också respekt tillbaka", säger Åkerlund om sin nye samarbetspartner.
FILM

Jonas Åkerlund har jobbat med många stora artister.

Nu ska han jobba med den störste: Paul McCartney.

Videon till låten "Lonely road" spelas snart in i London och Los Angeles.

- Först tänkte jag: Paul McCartney? Jag var osäker" men sen tänkte jag: Fan, han har ju varit med i Beatles! säger regissören Jonas Åkerlund.

Det har han och det slår allt.

- Jag har redan varit över i London och träffat McCartney. Kändes speciellt. Han är schyst och respektingivande. Men han ger också respekt tillbaka. Jag får fria tyglar. Det blir ingen direkt story i videon, mera sköna bilder och mycket bilkörning. Det går hand i hand med titeln på låten, säger Åkerlund.

Skivan släpptes i november

"Lonely road" ligger på Paul McCartneys album "Driving rain" som släpptes i november.

I vår ger sig McCartney ut på världsturné. Den börjar i USA och Kanada innan det i maj bär av till Europa.

- "Driving rain" släpptes precis i samband med terrorattacken mot World Trade Center den 11 september och kom lite bort på grund av det. Det blir nästan som om den får en re-release nu, säger Jonas.

Men det är inte bara Paul McCartney som gäller. Det är kanske New York-bandet The Strokes också.

- Men det är osäkert. Vi har haft kontakt med varandra men de är struliga att ha att göra med och jag har inte tid med sånt.

Gör också videon till svenska Paula

Helt säkert ska Jonas i samband med McCartney-inspelningen i LA också göra en video för poptjejen Paola, som har samarbetat med Teddybears STHLM. Låten heter "Above the candy store" och ligger med på soundtracket till Åkerlunds kommande film "Spun". I den har Jason Schwartzman och Mickey Rourke två av rollerna. Schwartzman, och kanske Rourke också, medverkar i videon.

Tore S Börjesson

ARTIKELN HANDLAR OM